tiistai 9. kesäkuuta 2009

Seuraava vaihe

Huomenna menenkin sitten heti aamusta Sädehoitoyksikön poliklinikalle aloittamaan sädehoidot. Ensiksi on vuorossa merkkaussimulointi ja välittömästi sen jälkeen sädehoito. Hoitokertoja tullee kaikkiaan 38 kertaa.

Vähän on orpo olo. Anita on toisessa yövuorossa ja päädyin tätä kirjoittelemaan iltani kuluksi, kun jonkin asteista valmentautumista tuo huominen pääkopassa vaatii. Viime viikon maanantainahan minulta otettiin lantionseudun kuvat joiden perusteella tämä sädetys toteutetaan. Ei sille vain mitään mahda, mutta kyllä mielessä pyörii ajatus, että jospa niiden kuvien kertoma onkin jotain, jotain synkkääkin synkenpää. Pelko se vaan osaa näyttäytyä, mutta se lienee jokseenkin luonnollista ja sellainen varautuneisuuden olotila joka kuuluu ollakin kun kerran parantumatonta tautia podet. Eli sen pimeyden peikon kanssa väännät kättä aina tämän tästä, toistamiseen.

Toisaalta, ellei tuota epävarmuutta tarvitseis tunnustaa, niin olen oikeastaan positiivisella, hyvinkin positiivisella mielellä juuri nyt. Arvoidessani kroppaani aiempien kiputuntemusten ja joidenkin muidenkin häiriötilojen perusteella, niin minun vointini on parempi kuin kertaakaan viimeisen vuoden- kahden aikana.
Enkä oikein muuta selitystä osaa löytää kuin, että saamani hormoonipistokset ovat tehneet tehtäväänsä. Jos näin olisi, että huomenna en joutuisi kuulemaan mitään ikäviä uutisia uusimmista kuvista ja lähipäivinä otettavat verikokeet osoittaisivat että PSA-arvot olisivatkin kääntyneet jo laskuun, niin sehän tarkoittaisi näin maalaisjärkisen potilaan päättelemänä, että hormoonihoidon kanssa elämäni saattais vaikka jatkuakin sädetyskuurin jälkeenkin.

Noh, riemusta en vielä kiljahtele enkä käsiäni yhteen lyö, sillä mitään ei ole vielä todistettu muuttuneeksi mihinkään suuntaan. Ja minkä tässä joutuu tunnustamaan, että kovinpa olen vaivastani mitään ymmärtämätön, mutta päättelenpä asioita nyt kumminkin kehoani kuunnellen.

Kuten niin monesti aiemminkin, niin täytynee luvata taas huomenna uusia kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti