tiistai 10. maaliskuuta 2009

Kiitos palautteesta!

Eilen aamulla meillä oli taas kuukausittainen Jyvässeudun helluntaiseurakuntien pastoreiden tapaaminen. Sain syksyllä ajatuksen kutsua lähialueen seurakuntien pastorit meidän seurakunnan pastorikokoontumisiin mukaan ainakin kerran kuukaudessa. Ehdotus sai muiden pastoreiden kesken innostuneen vastaanoton ja nyt olemme kokoontuneet muutamia kertoja yhteen. Tikkakoskelta Oksasen Henri, Laukaasta Kovasen Markku, Lievestuoreelta Riikosen Matti ja Toivakasta Huotarin Miika olivat nytkin mukana meidän oman pastorikunnan lisäksi. On hienoa kokea ja tarjota yhteyttä myös niiden seurakuntien työntekijöille jotka kuukaudesta ja vuodesta toiseen tekevät työtä yksin palkattuna pastorina omissa seurakunnissaan.
Jo muutaman kerran jälkeen meille on syntynyt luonteva toisiamme tukeva yhteys. Saimme viettää taas reippaasti aikaa myös rukoillen.

Ilta menikin sitten viime vuoden tilintarkastuksen merkeissä. Olen yhdistyksen hallituksen toivomuksesta ollut viime vuosina seurakunnan johtajana mukana myös tilintarkastustilanteessa. Vaivattomastihan tuo taas eteni kaikkineen kanslisti Sirpan ja kirjanpitäjä Akin jakaessa tarkastajille tarkentavia tietojaan.

Kiitos teille monille, jotka olette antaneet rohkaisevaa palautetta tämän blogin innoittamana. Muutama on kirjoitellut kommenttinsa tänne, mutta moni on sitten laitellut myös sähköpostia, tekstiviestejä tai jopa soitellut. Blogin suosio alkaa jo pikkuhiljaa yllättämään, kun viidensadan kävijän määrä ylittyy jo ensimmäisen kuukauden aikana, vaikka en ole vielä halunutkaan linkittää tätä minkään yhteisön tai toimijan sivuston kanssa.

En halua tuotteistaa sairauttani. Motiivini on edelleen sama, eli olen halunut tällä "ulostulolla" jakaa tuntemuksiani mahdollisesti samankaltaisen kohtalon kokeneiden läheisteni kanssa, kun tiedän, että tuskallisista ja aroista asioista reilusti nimillä puhuminen ei ole meille suomalaisille niin kovin helppoa. Toiseksi haluan edelleen välittää meistä pastoreista ja hengellisen työn tekijöistä inhimillisen ja ihmismäisen kuvan. Minulla ainakin on vain valitettavan sitkeässä sellainen käsitys, että kuulijakunnallamme on tavattoman suuria vaikeuksia mieltää meidät samanlaisen saven tallaajaksi kuin he itse ovat. Eli esimerkiksi puheemme mielletään enemmän tai vähemmän teoreettiseksi selitykseksi siitä kuinka asioiden tulisi olla. Vähäinen tähän mielikuvaan ei tietysti ole myöskään meidän roolimme seurakunnan keskellä, jossa meitä näkee useimmiten saarnapulpetissa tai ruuhkassa ihmisiä kättelemässä. Toivottavasti onnistun tätä kautta kertomaan jotain sellaista joka yhdistää meidän ammattikuntamme ihmisenä olemisen kipuihin. Nämä kivut ovat aina olleet meidän kaikkien ihmisten osa, niin myös meidän ammattiauttajienkin.
Samoilla eväillä me joudumme näitä koettelemuksiamme käsittelemään kuin kuka tahansa. Tämän vuoksi haluan raottaa hieman arkisia mietteitäni, vaikka en vielä osaa tietää mihin kokemuksiin tämä minut johtaakaan.

Vähäinen ei ole myöskään tämän kirjoittelun terapeuttinen vaikutus minuun itseeni. Päiväkirjasta lukijakuntineen on tullut minulle kuuntelevat - äänettömät korvat - joille on aika helppo, toki hieman arveluttavaa avata vaihtuvia mielialoja ja muuttuvia kiputiloja.

Tulen jatkossa nostamaan tänne joitakin minulle tärkeitä ja ajankohtaisia rukoushaasteita, mutta niitä sitten mahdollisesti joissakin seuraavissa blogeissa.

4 kommenttia:

 1. Veljemme Vesa,
  Olet rohkea, kun jaat tuntojasi tämän kärsimyksen keskellä. Kuljemme kanssasi tätä yhteistä matkaa ja tuemme sinua rukouksin. Näillä inhimmillistä eksistenssiä koettelevilla rajoilla tuntee nöyryyttä suuren tuntemattoman edessä. Sanat eivät riitä, mutta onneksi meillä on Jeesus, joka on aivan erityisesti ja nimenomaan uskovien Vapahtaja.
  Sinua ja perhekuntaasi siunaten
  Aikamedian työtoverit

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vesa avoimuudestasi ja ennakkoluuttomuudestasi, kun olet uskaltanut kertoa tunteistasi tässä blogissa. Tulee varmaan hetkiä, jolloin avoimuus kaduttaa mutta uskon, että näin tehden annat toivoa ja lohdutusta monelle sairaalle. Ihmisenä oleminen on myös pastorin osa, ja on hyvä jos uskallamme sen näyttää ja tunnustaa. Teksteistäsi on tullut esiin jotain kaunista ja inhimillistä.
  Toivon ja rukoilen, että parantuisit kokonaan! Haluan myös kantaa taakkaasi omalta pieneltä osaltani ja lupaan puhua sinusta Taivaan Isälle!
  Jyrki Palmi

  VastaaPoista
 3. Hei Vesa!

  Tervehdyksemme täältä Kainuusta. Kuulimme tästä vakavasta tilanteestasi jokunen aika sitten ja Herran puoleen huokaamme, jotta Hän puuttuisi tilanteesesi Väkevällä Oikean Käden voimallaan ja antaisi sinulle sen, mitä tarvitset nyt, eli terveyden.

  Opetuslapsetkin puhuivat Jesukselle sairaasta ihmisestä ja Jeesus sanoi; minä menen ja parannan hänet.

  Samoin meillä on valtava etuoikeus puhua sinusta Jeeuskelle ja mikä lohduttavinta, Hebrealaiskirje 13:8 sanoo Jeesuksen olevan aina sama, myöskin siis tänään ja huomennakin ja iankaikisesti, eli Hän on valmis auttamaan janoavaa.

  Terveisin ja siunauksin ; Penti Karjalainen, Sotkamosta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille ja terveisiä sinne tutuille Sotkamon kankaille. Hienoa kun olette mukana rukousrintamassa. Terveisiä kaikille tutuille. Vesa

  VastaaPoista