keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kuinka voitat epäuskosi?

Illalla saarnasin yllä olevan otsikon mukaan. Puhe nousi kyllä melkosen vahvasti tästä omasta kamppailustani epäuskon ja uskon välimaastossa. Olen nimittäin joutunut tunnustamaan, että melkoinen on se voima, joka yrittää todistella, että ethän sinäkään parane kun niin moni moni muukin on ollut rukousten kohteena saaden vahvoja vakuutteluja paranemisesta, mutta silti ovat vain kukin vuorollaan kuolleet.

Jos oikein rehellisiä ollaan, niin tämä epäuskoinen ajatus on tuttu ihan kaikille. Ainakin siinä vaiheessa se tulee tutuksi kun meidän hartaimpaan paranemisrukoukseen ei tulekaan myönteistä vastausta. Näitä kokemuksia minulla ainakin on matkan varella luvattoman monta. Nyt pyrin ottamaan kiinni tuosta epäuskoa syöttävästä ajattelijasta, kun tiedän ja kokemuskin sen todistaa, että Jumalan valtakunnassa asiat ovat toisin. Sielä ei ole meidän järjellisillä ja epäuskoisilla ajatuksilla mitään käyttöä. Ei Jumala meidän viisauttamme ja järkeämme tarvitse mihinkään.

Puhe tullee taas kuultavaksi muutaman päivän sisällää saarna.netiin.

Iltaan liittyi myös tietysti 55-vuotis kukittelua ja kahvittelua. Kiva oli saada pastoritiimiltä koko seurakunnan kukkatervehdys maljakon kera ja kuulla nyt viimeksi tulleiden pastoreiden lyhyttä luonnehdintaa meikäläisestä. Eihän ne kehut koskaan pahalta tunnu.

Väkeäkin oli taasen entiseen malliin, vaikka nuoret ovat aloittaneet kesän jälkeen omat Tukikohta-iltansa keskviikkoisin, joten heitä saattoi olla jonkin verran aiempaa vähemmän. Muutoin porukkaa oli tullut ainakin Tampereelta, Vetelistä, Kyyjärveltä, Jämsästä, Toivakasta ja muista ihan naapuripitäjistä. Vähän oli niin kuin juhlan tuntua. Omat voimani olivat selvästi rajallisemmat kuin aiemmin kesällä. Toki tiedän, että Hb pyörii jossain 110 seutuvilla, että eiköhän se selitä pientä väsymystä. Oli rohkaisevaa siunata ihmisiä. Ihan jäi tuntuma, että Jumala kohtasi joitakin armossaan.

Lääkäri soitteli myös eilen jatkosta. He ovat päätyneet asentamaan munuaisaltaasta suoraan yhteyden virtsarakkoon. Toimenpiteellä olisi tarkoitus päästä näistä "kylkipusseista" eroon ja saada siten tulehdusriskeihin nähden hieman turvallisempi ratkaisu nykyiseen ongelmaan. Leikkaus oli muistaakseni ensi viikon pe. 7.10.

Nyt vain jännittelen kuinka operaatio- ja hoito-ohjelmaani sopii 12.10 lupaamani tilaisuus Seinäjoen Helluntaiseurakunnan Sateet Lähetä iltaan. Sieltä en malttaisi olla mitenkään pois.

9 kommenttia:

 1. Taas oli sellainen tunne,tai fakta tietoahan se,Jumala oli jotenkin läsnä,enemmän kuin tavallisesti,mitähän saamme vielä kokea ja nähdä.MH.

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen kerran rehellisestä blogikirjoituksesta... Jumala todella avasi silmäni omalle epäuskoisuudelle tämän blogikirjoituksen kautta ja olen saanut tehdä siitä parannusta! Olen miettinyt millä asenteella itse rukoilen... Olenko jo valmiiksi epäuskoinen vai uskonhenkinen? Jumala ei todellakaan tarvitse meidän järkeilyä tai viisautta! Jumala toimii edelleen ja on kaikkivaltias parantaja - Jumalalle ei ole mikään mahdotonta! Voimia leikkaukseen! Rukoillaan edelleen täydellistä parantumisen ihmettä kohdallesi. Se ON mahdollista! Siunausta ja Taivaallisen Isämme läsnäoloa arkeesi!

  VastaaPoista
 3. Voiko ihminen rehellisesti enempää kuin rukoilla hartaasti, sydämensä pohjasta ja toivoa saavansa myönteisen vastauksen? "Herra, anna sinun armosi olla meidän päällämme niinkuin me panemme toivomme sinuun." Joskus ei totta puhuen jaksa kuin huokailla. Jumala on kuitenkin aina voimissaan.

  VastaaPoista
 4. Sinua ja perhettäsi siunaten,ja rukouksin mukana,niinkuin sanoit:Usko ja epäusko vaihdellen.Mutta kuitenkin usko,että Jumalalle ei ole mikään mahdotonta.Seinäjoen vierailuasi odotellen.Sisar Pohojanmaalta.

  VastaaPoista
 5. Seuraavassa linkissä kerrotaan ihmeistä joita tapahtui Virossa aikoinaan. Ohjelman loppupuolella kerrotaan Jumalan tulesta joka syttyi ja kuinka Herra paransi lukuisia ihmisiä. Koskettavin oli eräs nuori kuuromykkä poika joka ei antanut periksi vaan palasi rukousjonoon toistamiseen ja viimein parantui täydellisesti, samoin ohjelmassa sellainen henkilö jolta puuttui silmät kokonaan sai uudet silmämunat rukouksessa.

  http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=14615

  VastaaPoista
 6. Hei! Olen edelleen kiitollinen kaikista kommenteista, mutta pyydän saada ystävällisesti muistuttaa, että tämä on minun yksityinen blogini, joten toivon, että ette laittaisi tänne yhtään "ylimääräistä" www.linkkiä.
  Yleiset keskustelufoorumit voivat toimia erilaisen tiedon jakamisen paikkana, mutta tätä ei ole tarkoitettu sellaiseen toimintaan. Yst. terv. Vesa

  VastaaPoista
 7. Oma kokemukseni on syöpää sairastavan puolisona olemisesta. Paljon on tuttua kokemuksissasi. Onneksi on olemassa usko, jonka Jeesus vaikuttaa.
  TMN Kangasalta

  VastaaPoista
 8. Hei Vesa
  Johdatusta, uskon niin. Löytyi "vahingossa".

  Katsele ja mieti ja tartu kiinni.
  Siunausta ja parantumista toivotellaan Kainuusta.


  Havupuu –uute.

  http://www.studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.shtml/1397247/syopasairas-sai-kuolemantuomion---parantui-kolmessa-viikossa-juotuaan-luonnonlaaketta

  http://nwohavaintoja.blogspot.com/2011/09/syopasairas-sai-kuolemantuomion.html

  VastaaPoista
 9. lukekaa mitä blogin pitäjä toivoo,ja kunnioittakaa sitä.ja tätä en kijoittanut "vahingossa."siunattua viikkoa kaikille.

  VastaaPoista