sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Lämmintä on

Tänään taidetaan tehdä kuluvan kesän lämpöennätyksiä monilla paikkakunnilla. Ainakin siksi helteiseltä tunnustaa. Yötkin ovat kääntyneet aika lämpöisiksi, ihan pitää tuuletusräppänät auki nukkua ja silti pyörittää sängyssä.

Loppuviikolla kiiri tieto tunnetun runoilijan, kansanedustajan Tommy Taabermanin kuolemasta. En toki lähemmin häntä tuntenut, mutta kerran siteerasin hänen blogiaan myös tänne omaanikin. Vuosi sitten hänessä todettu syöpäkasvain toi hänet kuitenkin kohtalonomaisesti lähelle. Nyt kun ajatus vähänkin palaa häneen, niin sellainen lopullisuus on mukana. Muistan kuinka hän ensimmäisissä haastatteluissaan sairauden toteamisen jälkeen sanoi, että kyllä tämä sairauden peto on jouluksi nujerrettu, mutta valitettavasti toisin kävin. Hyvin nöyrästi hän vaikutti suhtautuvan sairauteensa kyseisestä lausunnostaan huolimatta. Kuten joskus mainitsin, niin hän sai ihailuni taitavana tekstintuottajana. Ehdottomasti yksi maamme parhaita, on nautinnollista lukea, kuinka joku pystyy sanomaan paljon kahdella sanalla.

Helteestä huolimatta aikani on vierähtänyt tänään aikalailla sisätiloissa. Huomenna minulla on taasen seuraava RV-lehden pääkirjoituksen deadline ja aamulla ei ollut vielä ajatuksen harmaintakaan siivua mistä olisin kirjoittanut. No, onneksi se on tuossa päivän mittaan kahvia ja limua hörppiessä alkanut kirkastua. Kirjoittelin otsakkeella "Hyvä kesäloma". Eli mitä se kesäloma oikeastaan onkaan, tai kuinka sen osaisi paineettomasti viettää niin, että siitä olisi jotain hyötyä vielä seuraavanakin keväänä.

Mutta ehkä tässä olisi tarvetta käydä nautiskelemassa hieman viilenevästä (toivottavasti) kesäillasta.

2 kommenttia:

 1. Maailmassa tapahtuu lähes päivittäin mielenkiintoisa asioita. Tommy Tabermannin kuolema kosketti syvältä, joskin vielä enemmän kosketti, lähes satutti ilkeästi sisimpää lause: Hän uskoi sielunvaellukseen.
  Loistava runoilija, hyvä ihminen...

  Mitä mieltä Vesa Pylvänäinen olet homoista ja lesboista? Ulkoministeri Alexander Stubb suojeli heidän tapahtumaansa taannoin. Ovatko he syntýneet sellaisiksi, ettei vastakkainen sukupuoli kelpaa erottisessa mielessä, vai onko kyse mistä? Monista näkee jo kaukaa se erilaisuus; naisellisuus tai miehisyys? Olen kuullut, että monet ovat jo lapsina leikkineet, esim. pojat nukeilla ja viihtyneet tyttöjen kanssa kaverina...kuten työtoverini. Yhä hänellä on naisia kavereina, mutta miehiä rakastajina.
  Mitä Raamattu sanoo asiasta? Ja mitä mieltä olet niistä sanoista henkilökohtaisesti pastorina. Kuinka ohjaat seurakunnan paimenena homoja ja lesboja parisuhdekysymyksissä.
  Vaikka olen hetero, asia kiinnostaa, sillä ystävä/työ piirissä on yhä enemmän naisia miehinä ja miehiä naisina. Geenit? Onko tutkimusta? Vai onko Raamattu siis oikeassa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Minua lohdutti kovasti kun luin Taabermanin joitakin viimeisiä kirjoituksia, joissa hän kirjoitti erittäin vaikuttavasti mm. rukouksesta. Tuohon sielunvaelluskommenttiin en osaa nyt ottaa kantaa, koska kuulin ko.maininnan ensimmäistä kertaa täss asiayhteydessä.

  Jos sopii, niin vastaan päivän parin sisällä seuraavassa blogi-tekstissäni tuohon kysymykseesi kuinka suhtautua homouteen?
  Se kun vaatii hieman enemmän tilaa, sekä perusteluja ja tämä kommenttipalsta ei siihen taida riittää.

  VastaaPoista