lauantai 8. toukokuuta 2010

Mehtosen kuulumisia

Ihan täytyy taas pyydellä typeryyttään anteeksi. Menin viimeksi hieman kevyesti ennakkoon arvioimaan Vappuna Tampereella järjestettyä Kristus-päivää, johon olin silloin valmistautumassa. Tai arvosteluni ei ollut oikeastaan suunnattu nimenomaan ko.päivään vain yleensä tapahtumiin, jotka eivät kaikkinensa jaksaisi oikein innostaa. Nimittäin päivä oli sinällään taas yksi hieno kokemus kokemusten joukossa.

Kyseisten teema-päivien ideahan on pitäytyä yksinomaan rukoukessa ja Jumalan ylistämisessä ja siinä se onnistuikin. Toki en itse ollut loppujen lopuksi kuin tuon varsinaisen ensimmäisen tilaisuuden, mutta sen perusteella pääsi jo kokemukseen, että päivä oli todella huolella rakennettu. Yhteys eri järjestävien tahojen kanssa oli myös tosi toimiva. Mukana oli myös pari vuotta virassa toiminut Tampereen piispa Matti Repo. Tutustuin TV7.ssä kirjanurkkaa toimittavaan Reijo Telarantaan kun istuskelimme tilaisuuden ajan vieretysten. Tapahtuma oli saanut Hakametsän halliin varmaankin liki 5000 henkeä paikalle.

Joitakin aikoja sitten esitin rukousaiheena kollegani Hannu Mehtosen suunseudun syövän. Nyt Hannu kirjoitteli itse Hyvä Sanoma-lehdessä kokemuksiaan. Kyllä oli koskettavaa luettavaa. Leikkaus oli ollut pitkä ja rankka. Alkuajan toipuminen ilmeisesti kaikkein koettelevin, kun hengitys onnistunut makuulla ja niinpä ensimmäiset päivät menivät istuen nukkumatta. Voi vain kuvitella. Mutta kertomansa mukaan on toipumassa hyvää vauhtia. Samaa esirukouksen ihmettä Hannukin kummasteli, jota minäkin olen saanut todistaa.

Tänään teinkin taas osaltani historiaa luovuttaessani parit puheenjohtajuudet. Sain jättää siinä muodossa hyvästit yli kuusi vuotta johtamalleni Hyvä Sanoma ry.lle (ent.Ristin Voitto) sekä liki saman ajan johtamalleni kustannusyhtiö Aikamedian hallitukselle. Vaikka olinkin luovutukset sisäistänyt jo puolisen vuotta sitten, niin kyllä ne vain merkillisen paljon olotilaa keventävät. Ihan lämmöllä muistelivat. Kunnon kaiverretun kynän ja ostokortin loppuvuoden tuotantoon tj.Vieltojärvi kiitoksena ojenteli. Palmin Jyrki Helsingistä otti AM:n nuijan vastaan ja Sopasen Tapio Forssasta vastaavasti HS:n puheenjohtajuuden. Sen verran läheiseksi yhteisöt toimintoineen ehtivät tulla, että vuorovaikutus tuskin koskaan loppuu.

Eilen aamulla saimme lukea Keskisuomalaisesta, että Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Keskitalo tuli valituksi Kirkkohallituksen kansliapääliköksi. Toki tietoa osasin jo odotellakin. Haikeudella Jukkaa onnittelin samantien kun uutisen aamulla luin. Kyllä lämmöllä ja kiitollisuudella muistelen näitä vuosia jolloin olen saanut häneen tutustua, mutta eteenpäin ja uusiin haasteisiin ymmärrettävästi hänen tiensä kulkee. Toivotaan, että jatkajaksi asettuu samalla sydämellä varustettu paimen.

1 kommentti:

  1. Nyt olet oikeilla jäljillä Vesa Pylvänäinen! Kohta alkaa maailmassa tapahtua sellaisia asioita, että puheenjohtajuudet ovat huihai-näpertelyä, joskin tärkeitä nekin omalla sarallaan. Kreikan kaaos on pientä mitä tuleman pitää. Sieluja pelastuu enemmän päivässä kuin vuodessa koskaan.

    VastaaPoista