keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Näin on kirjat

Tulin juuri paikallisesta Hotel Aleksandrasta, Näin on kirjat- tapahtumasta. Kyseinen tapahtuma on kirjavälityksen ja eri kustantajien kirjastonhoitajille, kirjakauppialle ja muille alan ammattilaisille järjestämä vuosittainen kiertue. Kiertueella esitellään kustantajien uutuustuotteita.

Oli ihan etuoikeutettua saada olla mukana ammattikirjoittajien joukossa. Ilta mudostuu ruokailusta, kirjaesittelyista, sekä kirjailija haastatteluista. Minun haastattelu osui tietenkin ihan ensimmäiseksi. Haastattelijana toimi pitkään aikoinaan Kotimaan katsausta juontanut toimittaja Eila Tiainen.
Hän esitti muutamia kysymyksiä, kirjan synnystä, uskostani ja jatkosuunnitelmista. Kovinhan tuo oli lyhyt hetki, mutta olihan meitä jonossa melko monta haastateltavaakin.

Järjestyipä minulle taas yksi mielenkiintoinen tapaaminenkin. Tapasin nimittäin neljänkymmenen viiden vuoden jälkeen nyt jo pitkään kirjailijana mainetta niittäneet Harri Tapperin. Hän oli lapsuudessani Saalahden kyläkolulla opettajana muutamia vuosia. Ei tosin minulla, mutta ainakin vanhemmalla siskollani. Sanoipa vielä muistavansa Tarjan ja kyseli kuulumisia. Oli sykähdyttävää vaihtaa muutama ajatus hänen kanssaan. Muistelisin, että jo silloin häneltä oli tainnut ilmestyä joku teos. Hänen veljensä akateemikko Kain Tapper tunnetaan taasen kuvanveistäjänä. Saarijärvellä asuessa tulin tietoiseksi, kuinka Tapperin veljessarjaa kaiken kaikkiaan kotikylällä muistettiin.

Huomenna onkin päivällä taasen Jyväskylän kristillisten seurakuntien pastoreiden yhteispalaveri Vapaakirkossa. Ehdin käydä moikkaamassa veljiä ja suuntaan sitten Lahteen, jossa odottaa samanlainen vastaava kirjallisuustapahtuma.

3 kommenttia:

 1. Seuraan mielenkiinnolla blogiasi. Kiinnostuin Tapperin taiteilija-veljeksistä, eikö heitä ole kolme, kaikki eri alojen taiteilijoita. Vai onko kaksi kirjailijaa? Onko Harrin taiteilijanimi Marko Tapio? Kotonani on hänen kirjoittamansa romaani: Lasinen pyykkilauta, joka on painettu jo 1952. Kuulemani mukaan hän on näitä Tapperin veljeksiä?
  Terveisin Juhani Saukkonen Borås Ruotsi

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos mielenkiinnosta blogiani kohtaan. Tapperi veljeksiä oli neljä. Marko, Harri, Kain ja Yrjö. Tietääkseni veljeksistä kaksi vanhinta Marko ja Harri ovat kirjailijoita. Marko tunnettiin kirjailijanimellä Marko Tapio. T.Vesa

  VastaaPoista
 3. Kiitos selvennyksestä ja harvinaisen mahtavaa siunausta jatkossa!
  Juhani

  VastaaPoista