lauantai 12. syyskuuta 2009

Uusi elämä

Minua alkoi ahdistamaan tämä jatkuva väsymys ja sain idean hypätä kadun toiselle puolelle pururadalle. Eikös lenkki-intoilua ja säännöllisen kuntoilun aloittamista kutsuta uuden elämän aluksi? En ole sitten nuoruuteni päivien -pois lukien kolmea Vuokatin vuottani - juurikaan panostanut ns. kuntoliikuntaan.

Lapsuudessa sain kasvatuksen, että kunnon raavas työ on se jota, mies kaipaa. Kun naapurin urheilua harrastavat nuoret miehet juosta lipusuttelivat pimenevässä syysillassa, niin isäni tuhahteli, että "eikö noillakaan talossa muuta työtä riitä?" No en nyt toki ihan noin ole asiaan suhtautunut, mutta enemmän on tullut pidettyä fysiikkaa yllä aina jotain pientä tai suurempaakin askaroidessa. Mutta nyt on taloonkin liittyvät rakentelemisest olleet pari viime vuotta levossa, niin päättelin, että taitaapi kunto päästä rapistumaan. Siksi pistin pari päivää sitten lenkkitossut jalkaani ja olen nyt kiertänyt Harjun pururataa ihan kunnon hikeen asti. Kylläpä tekeekin hyvää. Saa nyt nähdä kuinka monta kierrosta jaksan.

Tämä yleisväsymys on kyllä kieltämättä käynyt hieman voimille. Soittelinkin jo joillekin kohtalontovereille ja kyllä sieltä ihan samankaltaisia kokemuksiakin löytyi. Sädehoidon aikana tai sen jälkeen on tullut joillekin ihan samanlaisia soffanpohjakokemuksia. Olen rautakuurilla, kun Hb-arvoni laski sen verran alas ja samalla on tullut hiukan kiinnitettyä enemmän huomiota tuohon terveellisempään ruokavalioon. Eikä tämä liikunnan lisäyskään varmasti vointiani pahenna.

Tänään olin suorittamassa Korpilahdella entisen naapurin emännän, liki 90 vuoden ikään ehtineen vanhuksen, hautaan siunaamisen. Hänen metsätilansa oli kotipaikkani rajanaapurina ja useampana kesänä kävimme häntä auttelemassa maatalon töissä. Oli taas hienoa tavata samalla tuttuja vuosikymmenien takaa, hänen lapsiaan ja muita tuttavia.

Olen monena iltanana mietiskellyt, että kuinkahan pitkälle tv-katsojat antavat tuon mokoman BB-örvellyksen mennä? Jos et ole moista Big Brotheria Sub-kanavalta nähnyt, niin pyydän, että viisi minuuttia edes kurkistat, niin näet millä tasolla Suomi-maassa mennään. Hävettää, siis todella hävettää. Kuinka on mahdollista, että syksystä toiseen rahalla ja kyseenalaisella maineella houkutellaan ihmisiä moiseen "lasikaappiin" esittämään mitä lapsellisinta ja ala-arvoisinta sikailua? Nyt sentään netissä kiertää adresseja, jossa vedotaan tuotantoyhtiöön, että se vetäisin ohjelman pois. Sen tiedon mukaan näin olisi mm. Englannissa jo tapahtunutkin, mutta mehän olemme ilmeisesti täällä pohjolassa tuota konservatiisista saarivaltiota edistyksellisempiä. Toivottavasti syntyisi jonkunlainen kansanliike moista soopaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti