tiistai 8. syyskuuta 2009

Israel- ja juutalaistyön valiokunta

Olen lupaillut karsivani näitä kasvaneita vastuita eri yhteisöjen luottamuspaikoilla. Hitaasti, mutta kumminkin aloitteen tehden olen asiassa nyt edennyt. Kesällä jätin joitakin hallituskokoontumisia väliin. Nyt vihdoinkin sain sanottua itseni irti lähetysjärjestö Fidan Internationalin Israel- ja juutalaistyön valiokunnasta, jossa ehdin olla puheenjohtajana viitisen vuotta.

Luovuttaminen ei ollut helppo, koska valiokunta sinällään tekee ihan sitä ydintä mitä voimme yleensä lähetystyössä ajatella. Israel on raamatun mukaan Jumalan ns. omaisuuskansa ja kaikki se mitä me voimme tuon kansan parhaaksi ja juutalaisten ohjaamiseksi Messiaansa tuntemiseen tehdä, on tosi arvokasta.

Viiden vuoden aikana saimme rakenneltua Fidalle juutalaistyön strategian, joka myötäilin järjestön kokonais-strategiaa. Davar-yhteistyö Fidan, Avainmedian ja Israelin raamattukassan kanssa oli merkittävä rakenteellinen askel. Mielestäni ihan tärkeimpiä oli saada alkamaan ns. Davar-koulutus Isossa kirjassa. Koulutuksen kautta Israelin historia ja juutalainen kulttuuri tulee tutuksi. Isrelissa tehtävän työn lisäksi saimme olla synnyttämässä Budabestiin paikallista seurakuntaa, sekä avaamassa toimintaa Baltiassa. Lähinnä sielä toiminta suuntautuu Latvian juutalaisten keskuuteen.

Henkilöinä saan antaa huimaa tunnustusta erityisesti työmme koordinaattorille Harri Krögerille. Hän jos kuka tuntee kyseisen kansan ja maan. Harri on tehnyt maassamme Israelin tunnetuksi jo vuosikymmenien ajan. Hänen kanssaan oli hienoa olla yhteistyössä. Soittelimme ja pohdimme eri tilanteita joskus ihan viikottain. Kokoukset sujuivat loistavasti. Hilkka Puputti oli myös mitä mainioin ja ahkera sihteerimme, kiitos Hilkalle. Fidan puolelta muistelen kaiholla apulaistoiminnanjohtaja Rauno Mikkosta, hän vieraili suht säännöllisesti valiokunnassamme ja otti kantaa linjauksiimme silloin kun sen aika oli.

En suinkaan unohda valiokuntaa, enkä varsinkaan Israelia ja sen juutalaista kansaa, mutta nyt elämäntilanteet ohjaavat päätöksiäni ja tämä on yksi niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti