tiistai 18. lokakuuta 2011

Koettelipa toistamiseen!

Kiitos taasen huimista määrästä kommentteja, joita pari viimeistä teksiä ovat saaneet osakseen. Yhdessä olette surreet ja yhdessä olette iloinneet.

Viimeisen voittoisan kokemuksen jälkeen minua kohtasi toistamiseen samankaltainen "kauhukokemus" sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Iltapalaa päiväsalissa syödessä laitoin samanaikaisesti merkille, että katersipussi ei vain täyty. Seurattuani sitä taasen jonkun aikaa hälyttelin hoitajan ja hän vuorostaan lääkärin. Viikolpolulla ei ollut oikeastaan mitään tehtävissä, niinpä tyynnyimme odottelemaan maantaita. Kyllähän se yö jäi melko kevyille unille, kun mieli titty myllersi: " mikä on tukossa ja mistä? Löytyykö siihen kirurgiasta apu maantaina ja kestääkö jäljellä oleva munuaiseni kuinka pitkään?"

Katetriin ei ilmaantunut minkäänlaista elonmerkkiä. Onneksi pääsin aamusta melko pian kirurgisenpoliklinikan kautta röntgenlääkärin leikkauspöydälle jossa olin jo pari kertaa vierraillut. Edellisen kerran sieltä lähtiessäni ja lääkäriä kiitellessäni olin todennut, että tänne ei sitten varmaan tarvitse enää palata koska munuaiset loppuvat. Mutta näinpä vaan palattiin ja sieltä taasen epu löytyi.

Jouduimme palaamaan takaisin munuaisaltaista tulevaan katetriin, Nefrostoomaan. Rankoista yrityksistä huolimatta jouduimme toteamaan, että mikään muu ratkaisu ei nyt näyttäisi toimivan. Tämä oli melko rankka ja ratkaiseva päätös jatkohoitoihin nähden, sillä todennäköisesti tämän katetrin ollessa käytössä jatko sytostaattihoidoilla ei tule enää kysymykseen. Infektioriski on siksi suuri.

Tämä toisaalta yksinkertaisi tulevaa elämää. Eipä tarvitse enää mietiskellä jatkohoitoja ja jännätä kuinka elimistö sen kestää jne.

Tämäpä asettaa vain reilummin elämän - sairauden ja kuoleman vastakkain. Katsotaan rukoillen taasen mitää huominen tuopi.

17 kommenttia:

 1. Terveiset täältä säteen toisesta päästä! :) Kunnia asiana pidän pastorin kuskailua! Ei muuta kuin sisulla ja Hengen voimalla eteenpäin!! Siis noin henkisellä ja hengellisellä tasolla, muutenhan pyörät pyörii ihan lihasvoimalla :)No joo...Jumalalle mikään ei ole sattumaa, eikä kukaan meistä ole missään vaiheessa tuuliajolla, vaan olemme Jumalan silmäteriä!!! Se on mahtavaa se!

  VastaaPoista
 2. Raskas on nyt tilanne. Jokainen uusi päivä on lahja. En osaa sanoa mitään viisasta; uskon, että lääkärit tekevät parhaansa. Samoin tekee Taivaan Isä.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys täältä Köhniöltäkin. Melkeinpä henkeä pidättäen seuraamme vaiheitasi. Ja henkeä haukkoen todistamme uskoasi ja rohkeuttasi. Vaikka olet sairaalassa, olet meidän lukijoiden lähellä, et vain rukouksissamme, vaan myös opettamassa meitä juuri siinä, mitä käyt läpi ja miten sen teet. Erityistervehdys Anitalle, jonka taistelu tulee jatkumaan sen jälkeen, kun sinä olet omasi voittanut. "Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema!"

  VastaaPoista
 4. Hiljaisin mielin täällä kuulumisiasi lukien ja Jeesuksen puoleen rukoillen kääntyen.
  Siunausta ja rauhaa,
  t. blogiystävä & co.

  "Sinun rauhasi anna mulle elon kohtalot kirkastain. En mä pyytänyt tyyntä tietä, Sinun tahtosi tietä vain."

  VastaaPoista
 5. Rukouksin, uskoen olemme lähestyneet Jumalaa puolestasi, Vesa. Tänäänkin viemme sinut seurakuntamme rukousaiheeksi Siunauksen virta -iltaan. Siunausta ylhäältä toivoen
  Kauko & Kaarina V Joensuusta

  VastaaPoista
 6. Voimia ja rohkeutta toivon sinulle Vesa ja myös Anita.Teitä kannattavat iankaikkiset käsivarret ja Jumalan rauha.Minäkin yhdyn siihen, että Jumala voi minkä Hän parhaaksi näkee toteuttaa.Pyhä Henki on varmasti lohduttajana joka tilanteessa teidän kanssanne.

  VastaaPoista
 7. Kirjoitanpa nyt tänne blogiisi, tekstailun sijaan. Olet Vesa valinnut kirjoitustesi kautta uuden ulottuvuuden avoimmuuteen ja samoin myös Jumalan tuntemisen konkretiaan. Jumala, joka vaikuttaa tahtomista ja tekemistä, tietää ketä / keitä varten nämä tekstisi on tarkoitettu. Minua ne ovat puhuttaneet joka ikinen kerta, kun olen tänne sivullesi ehtinyt. Kiitos, että olet jakanut itseäsi.
  Siunausta ja jaksamista jokaiseen tulevaan päivääsi ja paljon Jumalan vahvistavaa siunausta myös Anitalle.

  VastaaPoista
 8. Rukouksin mukana, Elisa.

  VastaaPoista
 9. Rukouksin mukana edelleen, olkaa siunattuja Vesa ja Anita kuin myös lapset perheineen. Kiitos että jaksat kirjoittaa ja näin hoitaa myös meitä lukijoita.

  VastaaPoista
 10. Hei Vesa! On koskettavaa lukea vaiheistasi. Vaikea on sanoa mitään. On hyvä muistaa, että on Jeesuksen antama toivo: Sinne kaipaan, missä on toivoni maa!

  VastaaPoista
 11. Ihan kuin riisuttaisiin lääketieteen keinoja, jotta Jumala pääsisi näyttämään voimansa niillekin, jotka luottavat vain ihmisviisauteen...?
  Jippii-laulussakin lauletaan: " ... mahdottomuus on Jumalan mahdollisuus. "

  Olet Jumalan turvallisissa käsissä. Voimia kaikkeen.

  lukija Savosta

  VastaaPoista
 12. Siunauksia ja voimia taas tähän uuteen päivään.Taistelussa mukana ollaan.

  VastaaPoista
 13. Hei Vesa !
  Siunausta ja voimia tähän ja tuleviin päiviisi.
  Jeesus kanssasi joka hetki. Siunausta ja voimia perheellesi ja kaikille läheisillesi. Rukouksin
  muistan ja Jumalan sanaan luottaen.
  Mark. 11:24
  Niinpä minä sanon teille:
  Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa,
  että olette sen jo saaneet, ja se on teidän.

  Tapahtukoon kuitenkin kaikki Jumalan tahdon mukaan, Hän näkee ja tietää kaiken parhaiten.
  Toivon, että tämä kaikki koituu sinulle siunaukseksi ja Jumalalle kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi.
  Sinua siunata tahdon.
  Terveisin Eija, ent. koulukaverisi

  VastaaPoista
 14. "tapahtukoon sinun tahtosi maanpäällä, niin kuin Taaivaassa.." Jeesus rukoili. Hän tarkoitti sillä sitä, että Hän tunsi Jumalan tahdon Taivaassa, sen, mikä oli Hänen osansa suunnitelmissa.

  Hän, Jeesus alistui Jumalan tahtoon. Alistukaamme mekin Hänen tahtoonsa täällä maanpäällä. Jumalan tahto on Taivaassa, että tulet terveeksi.

  Rukoillaan siis, että Jumalan tahto tapahtuu myös täällä maan päällä, ja kun se saa tapahtua paranet. Ymmärräthän?

  Golgatan voitto koskee koko ihmistä, sielun, hengen ja ruumiin puolesta.

  Siunausta ja Jumalan tahdon tapahtumista kohdallasi odottaen jatkamme rukousta

  t. keskeltä Suomea.

  VastaaPoista
 15. Siunauksia ja voimia taas tähän uuteen päivään.Taistelussa mukana ollaan. Eeva, Heimo, Irja ja Helena

  VastaaPoista
 16. Aika on jännittävää odotella, että koska kuuluu seuraavia uutisia ? Odottavan aika on pitkä - niin kuin sanotaan. Ihmettä odotellessa tai kotiinlähtöä. Kanssamatkaajien jännitys odotuksessa on hieman toisenlaista, mutta silti piinaavaa. Herra ilmesty kirkkaudessasi ja kunniassasi !

  Rukoillen ja huokaillen eteenpäin yhdessä.

  VastaaPoista
 17. Mielissä ja rukouksissa olette. Isä-Jouko oli käynyt sinun luona, kertoi terveisiä, kiitos niistä! Jumalan kämmenellä, Marjaana & Make.

  VastaaPoista