sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kiitos Jumalalle ja teille esirukoilijoille!

Eilinen illansuu tarjosi meidän yhteisiin rukouksiimme aivan huiman vastauksen. Kaikki on lääketietellisesti selitettävissä, hyvä niin, ajoitus oli vain täydellinen Jumalan ajoitus.

Tilannehan oli edennyt edellisenä iltana siihen, että virtsan tulo katerin kautta loppui kokonaan. Seurailin kotosalla pari tuntia tilannetta. Tunnelma oli lohduton, kun olin muutama viikko aiemmin seurannut samanlaista tilannetta toisen, nyt jo toimettoman munuaisen kohdalla. Ymmärsin, että montaa päivää elimistö ei tule kestämään, jos nesteviraus ei toimi ja puhdista elimistöä.

Puoli neljältä hyppäsin taksiin ja ajoin takaisin polille, josta hetki sitten olin kotiutunut.

Polilla odottelimme aamuun kunnes ultrapuolen lääkäri tuli töihin. Ultratutkimus vahvisti pelkoani. Sen paremmin virtsarakossa kuin munuaisaltaassakaan ei juurikaan ollut virtsaa, vaan munuaisallas oli laajentunut kuten toinenkin. Allas oli täyttynyt nestemäisellä massalla. Lääkäri ei osannut päätellä onko kysymys tuumorista vai jostain muusta ylimääräisestä sinne kuulumattomasta massasta.

Kirurgiseltapoliklinikalta ehdotettiin siirtymistä tänne Sädesairaalan puolelle. Ehkä ensi viikolla kirurgisellakin puolella voitaisiin asiaa yrittää tutkia. Vaihtoehdot olivat vain kovin vähissä.

Täällä lääkäri ehdotti, että otetaan tietyllä tapaa "riski" ja aloitetaan nesteytys, vaikka se lisääkin nestettä kehossa, mutta aloitetaan myös samalla nesteenpoistollääkitys. Hoitoa voitaisiin ainakin kokeilla. P-Krean arvot olivat pompanneet hetkessä 278.

Ensimmäisinä tunteina hoito ei näyttänyt auttavan. Yhtä toivottoman seurasimme hoitajan ja Anitan kanssa eloltonta katetripussia. Kävin tässä vaiheessa kirjoittamssa edellisen blogini. Jonkun ajan kuluttua hoiraja tuli huoneeseeni ja kertoi lääkärin terveiset, että ei oikein enää uskaltaisi nestetytystä jatkaa.

Mutta saikin todeta, että samaan aikaan virtausta alkoikin taas ihan yllättäen olemaan. Kun totesin hoitajalle, että ei miunun vointi ole tässä päivän aikana huonontunut, niin hän meni takaisin soittamaan lääkärille ja niinpä hän antoi hoidon jatkua ja antoi uuden nesteenpoistolääkityksenkin.

On ollut aivan sydäntälämmittävää todeta kuinka tämän osaston henkilökunta elää potilaan elämää. Hoitaja riemastui ensimmäisistä pissitipoista siinä kuin minäkin.

Saattaa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi mistä ja mikä oli se massa, joka munuaisaltaani oli mennyt laajentamaan ja estänyt nestevirtauksen. Mutta olipa se minkä tahansa tukoksen aiheuttama, mutta kyllä se sai taas minut ja lähipiirini kertaalleen kuolemaan.

Ihan on sellainen uskovaisena olemisen olo. Pidän eilistä kokemusta konkreettisena Jumalan vastuksena. Olettaisin, että se antoi taas hieman lisää luottamusta Jumalan täydelliseen huolenpitoon. Lepo ei kadonnut missään vaiheessa, mutta vastauksesta ei ole ihan helppo iloita uskossa silloin kun oman elämän aikaa mitaan tunneissa.

Kiitos teille kaikille, noista kannustuskommenteista saisikin jo valmiin vihkosen, jonka voisin säilyttää joskus tulevaisuutten - omaan hautajaisiini.

27 kommenttia:

 1. Kiitos, kunnia ja ylistys Jumalalle!
  Rukous jatkuu....

  TMN

  VastaaPoista
 2. Siis on meillä ihmeellinen ja ihana Jumala! Ylistetty olkoon Hänen ikuinen nimensä! Olkoon polkusi edelleen valoisa!
  Hellevi P

  VastaaPoista
 3. En ole aiemmin kommentoinut, olen vain hiljaa taustalta seurannut. Eilinen päivä oli kummallinen: pelkäsin ihmisen puolesta, jonka tunnen vain kirjoituksista täällä netissä. Toivoin silti kovasti, että tänä aamuna tulisit kertomaan, että vaara ohi.

  Olen huomannut, että "toistemme taakkojen kantaminen" saattaa olla tätäkin: tunnemme syvää huolta kanssaihmisen puolesta, vaikka se kanssaihminen ei ole läheinen, sukulainen tai edes tuttava. Huoli voi silti olla kova. Ehkä se on sitä universaalia rakkautta.

  Toivon Sinulle ja läheisillesi edelleen voimaa. Ihmeellisesti meitä kannetaan. Taivaan Isä tietää, mitä tekee. Jatkuvaa suojelusenkelien läsnäoloa edelleen!

  VastaaPoista
 4. Rakas työtoverimme!
  Täällä Japanissakin uskovat rukoilevat kanssamme sinun ja Anitan puolesta!

  Esa ja Maikki

  VastaaPoista
 5. Taivaan Isälle suuri kiitos rukousvastauksesta!
  Rukouksin jatkamme ja Sinua & perhettäsi siunaamme.
  t. blogiystävä & co.

  VastaaPoista
 6. Me, joiden ei tarvitse kamppailla minkään sairauden kanssa, jatkamme rukouksella hengittämistä ja sinä voit keskittyä armon varassa lepäämiseen. Sama armon voima kannattelee myös vaimoasi ja kaikkia läheisiäsi, joita sairautesi kipeimmin koskee.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana lukea vielä sinun päivitystä! Tässä jo eilisen jälkeen mieli ollut maissa, mutta Jumalalle kiitos vielä elämä jatkuu! Hienoa lukea täältä, että myös uskovat joita et ole tavannut koskaan, muistavat sinua ja perhettäsi ja jakavat kipuanne.
  Sinä olet urasi aikana kuunnellut monia ja rukoillut monien vaikeiden asioiden puolesta, nyt on meidän vuoro!
  Kiitos tuestasi minkä itse olen saanut vaikeina hetkinä elämässä!
  MS

  VastaaPoista
 8. Olipa ilo uutinen, olette sydämmellä,vaikken koskaan ole sinua ja vaimoasi nähnyt,teistä on tullut sinun sairautesi ja plogisi kautta läheisiä.Rukoukset jatkuu,Jeesus sinua ja koko perhekuntaasi siunatkoon.

  VastaaPoista
 9. En tunne sinua, mutta jostain syystä silloin tällöin törmään blogiisi. On se mahtavaa, kun omistat tuollaisen uskon, olematta tai esittämättä silti "yli-ihmistä..." Varmaan se sinun uskosi auttaa tuossa niin kuin muissakin elämänvaiheissa. Muuta en osaa sanoa. Voimia!

  VastaaPoista
 10. Idästä tervehtii lukija, jota et ole koskaan tavannut. Rukouksissa olet ja oli ilo lukea, että tilanne on jo hieman parempi. Olen muistanut ja muistan Sinua ja läheisiäsi. Jeesus kanssasi joka hetki auttaen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja kunnia että vielä sain lukea uuden päivityksesi täältä! Kiiiiiiitos Herralle! Marjaana.

  VastaaPoista
 12. Olen niin iloinen puolestasi! Rukoilen että saat vielä kokea monen monta rukousvastausta perheesi kanssa.
  T. Myötäelävä seurakuntasisko :)

  VastaaPoista
 13. Valtavan Hienoa! :)

  Rohkaistuin nyt kirjoittamaan asiasta, vaikka et sanomasi mukaan www -sivuja lue, vaikka ehdotin.

  Kun nyt nesteytystä voit ottaa, kehottaisin koko sydämestäni sinua lukemaan linkin, joka kertoo havupuu -uuttesta, joka tuhoaa syöpäsoluja ja jonka avulla monet (yli 10)ovat voittaneet syövän nopeasti. Nekin, joille elinaikaa ei oltu annettu, kuin muutama kuukausi.

  Jatkamme edelleenkin rukousta puolestasi ja muista; Jumala voi ja TAHTOO ilmaaista itsensä ihmisille tänä viimeisenä aikana. Tavan, jos toisenkin kautta.

  Hae googlesta sanoilla : Juhani Mattila sairastui syöpään.
  PLEASE!!

  t:Kainuusta

  VastaaPoista
 14. kiitos JUMALALLE ,en otakkaan vielä laiturilta tikkaita pois...RUKOUKSET EI OLE TURHIA.T,MH.

  VastaaPoista
 15. KIITOS HERRALLE!!! Meillä on rukouksia kuuleva Jumala! Hänellä on valta muuttaa olosuhteita nopeastikin. Eilen vielä sydän sykkyrällä luin blogikirjoitustasi, mutta nyt alkaa taas jo kiitättämäänkin! Muistimme sua ja perhettäsi rukouksin tänään kokouksessa. Siunausta ja voimia edelleen! ISO HALI! Rukoukset jatkuu! Elina

  VastaaPoista
 16. Herralle kiitos! Äsken lenkillä ollessani keskustelin ystäväni kanssa tiukasta tilanteestasi. Kun lenkin jälkeen tulin lukemaan blogiasi niin mikä ilouutinen täällä odottikaan!
  Siunausta ja voimia Sinulle ja läheisillesi!

  Mirjami

  VastaaPoista
 17. Siunausta ja voimia edelleen teille kaikille. Rukousta jatketaan.

  VastaaPoista
 18. Kiitos Jumalalle, mahtavia uutisia!! Rukousta jatketaan! t. Elisa

  VastaaPoista
 19. Kiitos JEESUS! Elämä jatkuu...
  Iloa päiviisi ja siunausta kaikille läheisillesi.
  KBH

  VastaaPoista
 20. Voi Vesa eilen kun luin Blogiasi aloin itkeä ja koin että Jumalan mielen mukainen murhe täytti minut.Meillä oli kylässä mun siskon perhe ja rukoilimme perheenne puolesta ja sinun erityisesti.
  Jatkuvasti sinua muistaen Kirsti ja Tapio

  VastaaPoista
 21. Sanat loppuvat. Tiedän lukevani suurista asioista, kun luen blogiasi. Siksi kyyneleet ja hiljaisuus. Ja armon suuri todellisuus, läsnäolo. Muuttava voima.
  Kuvittelen kuinka tämän bloginkin kautta joku sydän kääntyy Jeesuksen luokse, löytää avun ja pelastuksen, elämän. Ja yksi kyynel poskellani vierii onnesta. Pelastuksen suuruudesta.
  Kiitos että jaat tämän kaiken kanssamme ja laitat meidätkin miettimään elämää ja kuolemaa ja Jumalalle antautumista. Kiitos!

  VastaaPoista
 22. Tarvitaanko havupuu-uutetta, jos Jeesus koskettaa ja parantaa?

  Aina en oikein jaksa ymmärtää näitä kommentteja täällä...

  VastaaPoista
 23. Samoin voisi kysyä ,tarvitaanko lääkäriä, jos Jeesus koskettaa ja parantaa? Minä ymmärrän nämä kaikki ,on Jumalan luomaa lääkkeet,yrtit,joilla muinoin kaikki parannettiin ja lääkärit ja tietysti JEESUS!

  VastaaPoista
 24. Itkin kuin luin eilisen viestisi,itse olen tällä hetkellä vakavasti sairas,mutta tuo rukousten määrä ystävien tuki siunaa,,tällä sairas vuoteella kannan sinua ja perhettäsi ,,ollaan siinä Jumalan kämmenellä :) tiedän minullakin on rukous tiimi takana,auttaa jaksamaan ...Meillä on rukouksia kuuleva Jumala ..!!!

  VastaaPoista
 25. Voimia ja jaksamista tiukassa tilanteessa.

  VastaaPoista
 26. Siunattua päivää sinne Vesalle ja perheelle....samoin kaikille kirjoittajille Jumalan siunausta ja armoa.

  VastaaPoista