sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kirjamessuilla

Viikko on taas vierähtänyt viime vierailustani täällä, tokihan olen käynyt kurkistelemassa mahdollisia kommentteja, mutta näin kirjoittamisen merkeissä.

Mennyt viikko onkin ollut tosi työteliäs. Palaveria seurakunnassa ja vähän muuallakin on riittänyt. Muutama puhetilaisuus luonnollisesti mukaanlukien.

Sain alkuviikosta tiedustelun Eturauhassyöpäyhdityksen valtakunnalliseen hallitukseenkin ja empimättä lupasin olla käytettävissä. Mutta henkilö kenen paikalle minua tiedusteltiin siirtyykin erovuoroiseksi vasta vuoden kuluttua, hyvä niin, ehdin vuoden verran orientoitua asiaan. Kas vain, kuin pitkälle tässä asioita mietinkään ja eihän sitä tiedä vaikka kutsua ei enää tulisikaan, mutta ihan mielelläni Syöpäyhdistyksenkin kautta kaikkia edistettävissä olevia hankkeita eteenpäin veisin.

Perjantaina pidimme AikaMedian hallituksen kokousta toisessa toimipisteessämme Keravalla, jossa toimii lähinnä kustannusyhtiön lehtipuolen toimitus. Hallituksen kokouksen päätteeksi meidät oli kutsuttu Keuruulla toimivan Otavan kirjapainon myyntipäälikön Mika Liuksen toimesta tutustumaan valtakunnallisille Kirjamessuille Messukeskukseen. AikaMedia on joskus aiempina vuosina ollut messuilla mukana myös omalla osastolla, mutta ei tällä kertaa. Otavan kanssa on merkittävää yhteistyötä painohankkeissa.

Ihan oli mielenkiintoista edes hetken aikaa kierrellä melko massiivista näyttelyä. Muutamien julkkiskirjailijoiden haastattelujakin pysähdyin kuuntelemaan, mutta jotenkin vain vaivasi sellainen tyhjyyden fiilis heitä kuunnellessa. En oikein tavoittanut, mitä heillä ihan oikeasti oli sanottavaa? Kyllä tuollaisessa isommassa massassa yksinäisyys tämän lähellä olevan taudin kanssa iskee, ei voi mitään ja muutamia tuttuja tavatessa oli luonnollisesti se tyypillinen jaksamisen kysymys päällimmäisenä. Mikä parasta, pitkän päivän päätteeksi saimme lounastaa Otavan piikkiin.

Tulevalla viikolla alkaa seurakunnassamme joka syksyinen koululaisten hyörinä, sitä kestääkin tällä kertaa vielä toisenkin viikon. Olemme saavuttaneet paikallisten peruskoulujen kesken tosi hyvä maineen tiloihimme kootulla lähetysnäyttelyllä. Luokka toisensa jälkeen käy bussikuljetuksin tutustumassa näyttelyyn ja eiköhän siinä liki parisentuhatta oppilasta mahda mennä kahden viikon sisällä lävitse.
Hienoa yhteistyötä koulun ja seurakunnan kesken, jossa toivottavasti myös lasten lähetys-, ja kulttuuritietämys lisääntyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti