keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Pyhä Henki

Minulla oli etuoikeus olla aamupäivästä mukana herätysliikkeemme veteraanityöntekijöiden virkistypäivillä tuomassa järjestävän yhdistyksen tervehdystä. Päivät ovat vuosittain Keuruun Iso Kirja opistossa pidettävä tapahtuma, jota isännöi Hyvä Sanoma ry. (entinen Suomen Vapaa Sisälähetys ry.) Oli lähes mykistävää seistä 170 ikääntyneen julistajaveteraanin edessä. Jopa minullakin alkoivat muistot elämään, sillä olenhan saanut vuosikymmenien aikana tavata suurinta osaa tuosta joukosta eri yhteyksissä. Löytyi kontaktia, Joutsaan, Saarijärvelle, Sotkamoon, Vaasaan ja monien muiden yhteyksien kautta aina eri lähtetyskentille asti. Ja tietenkin he halusivat yhteisesti myös siunata minua, sekä Anitaa tässä elämämme tilanteessani. Se oli kokemuksena yksi vaikuttavimpia. Uskon, että nämä rukoukset, jos mitkä tulevat kuulluksi. Iloitsin helluntaiherätyksen puolesta siitä, että meillä on näin laaja arvovaltainen todistajien joukko joka on voimiaan säästämättä vienyt evankeliumin sanomaa eri puolille maailmaa. Nyt he ansaitsevat meidän nuorempien vaivan ja tallaiset lepoa tarjoavat päivät.

Eilen olin taasen vastaavasti seurakuntamme Pyhän Hengen-illassa. Olen ottanut tuon teeman toistaiseksi kerran kuukaudessa järjestettävään rukousiltaan. Ja totisesti teki hyvää. Väkeä oli paikalla huomattavasti enemmän kuin ensimmäisessä teema illassamme kuukausi sitten. Sunin Juha oli saanut pikakomennuksella kasaan tosi hyvä ylistysporukan, taitava mies kun on. Olen todella innostunut Pyhän Hengen persoonan todellisuudesta, josta myös illalla saarnasin. Me olemme ihmisinä täysin hukassa ja hakoteillä, ellemme saa kosketusta pelastajaamme Jeesukseen ja Hänen lähettämäänsä toiseen puolustajaan Pyhään Henkeen. Se mikä tässä saa riemuitsemaan on juuri se todellisuus, että hän ilmaisee itseänsä yhä voimallisemmin meille. Jos nautin eri toimikuntien ja hallitusten johtamisesta, niin monin verroin enemmän nautin siitä, kun saan välittää kuulijakunnalle Pyhän Hengen persoonaa ja Hänen todellisuuttaan.

Ensi sunnuntaina vietämme helluntaita. Olemme järjestäneet seurakuntaan myös helluntaijuhlan johon olen jo rukouksin itseäni valmistanut. Musiikkivastuussa on ylistybändi Praise St. joka oli viimeksikin kanssani nuorten tukikohdassa. Osaan vain arvella kuinka riemukas ja Jumalan läsnäololla vahvistettu hetki meitä odottaakaan. Pyhän Hengen voima mahdollistaa Jumalan kaikkivaltiuden keskellemme ja sitähän kärsivä ihminen sielun sisimmässään kaipaa. Jumalalle ei todellakaan ole tänäänkään mikään mahdotonta, mikä taas meille ihmisinä on.
Tämän seurakuntamme helluntaijuhlan lisäksi sunnuntaille iltapäivään on rakennettu kristittyjen yhteinen helluntaijuhla Taulunmäen kirkkoon, jossa puhetta pitää Vapaakirkon johtaja Koivun Vesa ja musiikkivastuussa mm. seurakuntamme toimesta perustettu kansainvälinen kuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti