lauantai 23. huhtikuuta 2011

Päivystyksessä

Niinhän siinä sitten kävi, että sairaalan päivystyksen antamaan kunnon arviointiin eilen jouduin turvautumaan.

Soittelin aamusta päivystykseen kun pientä lämpöä vain tuntui jatkuvan. Sain ohjeeksi, että jos vähänkin nousee, niin sitten antamaan verikokeet tai jos pysyy tuollaisena, niin muutaman päivän kuluttua joka tapauksessa tultava.

Iltapäivällä mittari näytti jotain 37.7 ja niinpä tilailin taksin ja menin vastaanotolle. Aika organisoiminen taitaa olla näin viikonlopun ja varsinkin juhlapyhien sairaalan poliklinikan päivystysvastaanotossa. Kolmen henkilön tykönä piti lappuineen stopata ennen kuin pääsin omalle paikalleni odottamaan lääkärin vastaanottoa. Ja myöhemmin vielä eräs hoitaja kävi minua kyselemässä ja totesi, että minua ei oltaisiin asianmukaisesti kirjattu hoitajien luetteloon vaan suoraan lääkärin jonoon.

Osaston pitkän käytävän päässä istuessa TV-ruudulta luonto-ohjelmaa seuraten psyykkasin itseäni ajatukseen, että mikäs tässä, ollaan Pääsiäinen sitten tarvittaessa vaikka sairaalassa sisällä. Kummasti ja levollisesti sitä ihminen vain osaansa tyytyy. Samaan aikaan viestittelin Englantiin kun matkalaiset olivat päässeet perille Birminghamin -kentälle.

Onneksi verikokeet olivat muutoin hyvät, paitsi valkosolujen määrä oli tullut ilmeisesti yllättävänkin alas. Kotiin kuitenkin päästivät tässä vaihessa, mutta tänään pitää raportoida osastolle omasta voinnistaan. Ilmeisesti samalla kuulen jotain arviota siitä, tehdäänkö pudonneille valkosoluarvoille jotain lähipäivien aikana. Lähtökohtahan on ymmärrykseni mukaan se, että ko. arvot käyvät hoitojen välissä alhaalla, mutta normaali tilanteessa hakeutuvat tietylle minimitasolle ennen seuraavaa tiputusta, joka muuten minulla on odottamassa pe.6.5. En tullut oikein tietoiseksi onko tuo lasku kohdallani ollut jotenkin normaalia dramaattisempaa. Noh, se onneksi selviää lähipäivinä ja eiköhän mahdollisesti tarvittavat tankkaukset auta.

Illan jälkeen ei sitten ole lämpöä oikeastaan ollutkaan, mutta yöllä hikoilin kyllä melkolailla, jota vähän ihmettelin kun kehossa ei enää mitattaessa kuumetta ole ja hikimärkänä pari kertaa sain kuitenkin herätä.

Kyllähän tuo lääkäri pyyteli pysyttelemään tiivisti levossa ja välttämään ihmiskontakteja. Kyllä se nyt pyhinä taitaa olosuhteiden pakosta onnistua, mutta kun talvilomat on ohi, niin taidan joutua taasen pohtimaan jatkanko työssä vai onko pakko suostua tarjotulle sairaslomalle, ihan infektiovaaran vuoksi.

9 kommenttia:

 1. Mukava kun jaksat kirjoitella kuulumisia. Jumala saakoon voimauttaa sinua kaikin tavoin. Lepoa ja lepoa Herrassa! Rukouksin mukana P-K:n väki ♥

  VastaaPoista
 2. Kannustan ottamaan lääkärin neuvosta vaarin ja välttämään ihmiskontakteja nyt näin kovin tautisena aikana, sillä ikäviä viruksia on liikkeellä. Tarjottu sairausloma on hyvä vaihtoehto.
  Siunattua pääsiäistä!
  Muistamme rukouksin,
  terv. eräs blogi-ystävä & co.

  VastaaPoista
 3. "Kyökin takaa" tässä kysyn yhtä asiaa. Oletko käyttänyt luontaistuotteita? Esim pakurikääpää tai havupuu-uutetta ja aprikoosin siemeniä muutama per päivä. jne.. sieni- ja leväkapseleita plus vihreähelmi tapletteja (chlorella)hapen lisäämiseksi soluihin.
  Kts. Jaakko Halmetoja: http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=11

  Ps. Näillä tuotteilla onnistuin pudottamaan PSA:n 15 -> 0,3 :een
  Suuri pudotus oli jo ennen ensimmäistäkään hormonipiikkiä. Lääkkeenä on ollut yksi duodart kapseli päivässä ...ollenee rentoutusta lisäävä vaikutus sillä?

  Seurailen mitä vastannetkaan. Toivon paranemista! Suora yhteys onnistunee myös Halmetojaan, jolla myös resepti pakuriuutteen valmistamiseen. Se on yksi merkittävä osatekijä käsittääkseni tässä paranemisessani.

  VastaaPoista
 4. Hei, en ole pidempijaksoisesti käyttänyt missään vaiheessa luontaistuotteita. Ehkä ongelmakseni muodostui tarjonnan laajuus. Nimittäin varsinkin syövän alkuvaiheessa tuli esille vaihtoehtojen runsaus eri kavereiden tai heidän läheistensä suosituksesta. Uskon puutteessa nostin henkiset kädet pystyyn, enkä jaksanut pohtia luontaistuotteita kovin varteenotettavana vaihtoehtona.

  Siitä huolimatta minulla ei ole mitään perustetta mitätöidä niidenkään vaikutusta, mutta kun kuulemieni todistettavien parantumisten taustalla on melkein aina ollut toisistaan erilainen tuote. Olen ymmärtämässä, että se mikä tepsii toiselle ei tepsikään enää samalla tavalla toisella ja siihen se kokeilun halullisuuteni sitten päättyi.

  Nythän tilanne on sytostaattihoidon ollessa päällä, että luontaistuotteisiin ei ole syytä koskea pienimmässäkään määrin, edes Omega kolmoseen ym. koska niiden yhteensopivuudesta ei ole mitään tutkittua tietoa ja riskit ovat jo liian suuria testailtavaksi.

  VastaaPoista
 5. Ota lepo Jumalalle tehdystä työstä ja hoida terveytesi kuntoon JÄRJEN kera. Ylihengellisyys ei ole hyväksi, eikä edes Jumalan tahto. Hetken kestää hoidot ja sen myötä vaivat, ja sitten ei muuta kuin saarnaamaan. Herra puhuu myös hiljaisuudessa. Ihminen luulee menevänsä yksin hiljaisuudessa hengellisesti taaksepäin, mutta kappas, meneekin eteenpäin.
  Tsemppiä.

  VastaaPoista
 6. Ei tässä ole kysymys yli-, tai alihengellisyydestä, eikä minkään suoritteen toteuttamisesta. Sisäinen ristiriita ei minua laita riehumaan. Olen levollisemmastakin levollisempi.

  Kyse on vain oman intohimoni toteuttamisesta, joka pitää mieleni, sieluni ja ruumiini vauhdissa ja samalla elossa. Nyt maailmassani on melko aavalti myös hiljaisuutta - luulen siitä myös jotain ammentavani.

  VastaaPoista
 7. Sinua runsaasti siunaten,ja pidä se mitä olet Herralta saanut,ja mitä sydämmesi sanoo.Toivon sinulle ja perhekunnallesi RUNSASTA JUMALAN RAKKAUDEN HUOLENPITOA.
  TEIDÄT KAIKKI RUKOUKSIIN SULKIEN.
  Sisaresi Herrassa

  VastaaPoista
 8. Tänään näkyi netissä uutinen, että pakurikääpäjauheen myynti on kielletty.

  VastaaPoista
 9. Vaikka olit heikossa kunnossa silloin tiistaina,niin voi miten valtavan ilon annoit minulle,masennukseni katosi samantien kun sanoit minulle,että saamani Pyhänhengentäyteys on totta,eikä sitä ihminen voi mitätöidä,iloitse siitä!Jumala olkoon joka hetki kanssasi! Sinua siunaten!Helinä Ilkka Palokasta

  VastaaPoista