sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Tulevaisuusfoorumi

Koneen säätieto näyttää vielä tähän aikaan yöstä muutamaa plusastetta. Talvi oli tulollaan, mutta lämpöaallon oikku teki vähäisistä lumista taasen vettä.

Anita on yövuorossa, mutta eipä tarvitse tällä kertaa ollakaan yksin, kun Laura tuli ilahduttamaan vanhuksia pariksi yöksi.

Viikko sitten olin tiiviisti Gls. seminaarissa ja nyt tasan viikkoa myöhemmin meni pari päivää yhtä tiiviisti Suomen Helluntaikirkon tulevaisuusfoorumissa. Sekin järjestettiin tällä kertaa täällä Jyväskylässä. Varsinainen foorumi oli hotelli Laajavuoressa ja foorumin yhteydessä pidetty syyskokous ja päätöspaneeli sitten seurakunnan tiloissa. Olen ollut viime vuosina aika läheltä seuraamassa, tai itse järjestelemässä kyseistä tapahtumaa, mutta tänä vuona pääsin edelliseen nähden paljon helpommalla. Olimme sopineet, että kirkon sisälle nimetty Nuorisofoorumi, sekä Opillis- eettinen työryhmä kantavat järjestely- ja sisältövastuut. Lähinnä osalleni jäi sitten tämän paikallisen seurakunnan puolelta tuleva isännyys.

Nyt kolmannen kerran järjestetyn foorumin tarkoitus on kurkotella mahdollisimman ajankohtaisilla teemoilla tulevaisuuteen. Tällä kertaa aiheet liikkuivat "Seurakunta muuttuvassa arvoympäristössä" otsakkeen alla. Luennoilla ja ryhmätöissä pohdiskeltiin todellakin voimakkaasti muuttuvaa arvoympäristöä ja sen tuomia paineita niin yksilöihmisten, perheen kuin myös seurakunnan elämässä. Seurakunnan vastuunkantajat ovat ja tulevat olemaan tosi kimuranttien eettistenkin kysymysten edessä yhä lujemmilla. Keravalaien pastori Esa Hyvönen piti ansiokkaan luennon: ”Johtamisen ihanteet ja arki”, joka mielestäni linjasi hienosti Raamatun koetellut periaatteet. Täytyy ihailla nuoremman polven kypsiä teologeja. Siinäkin mielessä herätysliikkeellämme näyttäsi olevan pääomaa tulevaisuuteen.

Sain olla taas kerran kukittamassa väistyviä vastuunkantajia. Korhosen Klaus on toiminut viisi viimeistä vuotta Helluntaikirkon hallituksen puheenjohtajana. Hän vetäytyi tuosta vastuusta syyskokouksessa ja varapuheenjohtajan ominaisuudessa sain sihteerimme Sirpa Matikaisen kanssa ojentaa hänelle ruusut kiitossanojen kera. Edellisen vastaavan kaltaisen "eläköitymiskukituksen" sain suorittaa kun seurakuntaneuvos Valtter Luodo jätti reilu vuosi sitten pitkän palveluspestinsä silloisen Ristin Voitto yhdistyksen hallituksessa.

Mieleni on askaroinnut jo muutaman päivän kaiken foorumi ym. humun keskellä ensi tiistain Pyhän Hengen illassa. Jotenkin vain meikäläisen sielu elähtyy Jumalan Hengen läsnäolon vaikutuksessa - kenenkäs ei. Olen saanut Alegria kuoron mukaan iltaan, kun kuorolle siunaantui uusi johtaja aina Australista asti paluumuutajana Jyväskyllän kotiutunut Marianne Tuovinen ja hän otti kuoron omakseen. Nyt olen laitattanut illasta ennakkomainostakin aiempaa reilummin ja syytä on uskoa, että "tupa" täytyy. Rukoilen, että ihan aidot Pyhän Hengen aallot värisyttäisi tätäkin seutukuntaa. Mielenkiintoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti