sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Asuntokauppoja muuttoineen

Nyt on siviilipuolella nytkähdellyt vähän isommat rattaat eteenpäin.

Nuorimmaisenkin tyttäremme avioiduttua vajaa pari vuotta sitten, olemme asustelleet nykyistä taloamme Anitan kanssa kaksin. Jo joitakin aikoja sitten laitoimme talomme välittäjälle myyntiin. Alku oli melko hiljaista, mutta kesän ja syksyn aikana on käyty muutamia "läheltä piti" neuvotteluja, kunnes jo päätimme panna asialle pisteen. Mutta tarmokas välittäjä-Mikko löysikin vielä asuntoa etsivän kollegansa ja niinpä torstaina laittelimme nimiä paperille.

Ehdimmekin asua tässä liki seitsemän vuotta, joka on toiseksi pisin saavutus paikassaan yhteisen elämämme aikana. Vuosien aikana tuli käytettyä hurja määrä työtunteja seitsemänkymmentä vuotta vanhan talon täydelliseen peruskorjaukseen. Olen erityisesti ylpeillyt kunnostetusta kaupungin keskeisimmästä pihasaunasta. Edessä olisi nyt kahdestoista muutto, tai oikeastaan vielä kolmastoistakin ennen vuoden vaihtumista, koska saatamme joutua viettämään joulun evakossa, kunnes pääsemme seuraavaan päämääräämme.

Samalla kadulla pysytään, muuttomatkaa ei kerry kuin parisataa metriä, jos ja kun kaikki menee niin kuin olemme suunnitelleet - ja miksi ei menisi. On ilmeisesti aika totutella asumista ensikertaa omassa rivitalohuoneistossa. Olen tavattoman kiitollinen mahdollisuudesta asustella jatkossakin näin rauhallisella, mutta keskeisellä paikalla, jota idyllinen Mäki-Mati tarjoaa.

Viimeinen viikko onkin sitten mennyt tavaroita levitellessä. Ilmeisesti ne pitäis saada laatikoihin ja pusseihin sullottua, mutta tässä vaiheessa kaikki on pahimmillaan levällään pitkin tonttia. Eilen vein seurakunnan joulumyyjäiskirppikselle varmaan satoja kirjoja. Osa oli avaamattomissa pahvilaatikoissa lojunut piharakennuksen vintillä parin edellisen muuton jäljiltä. Varastotilat kun vähenee, niin luovuttava on. Tulevalla viikolla jakelu sit jatkuu kaatopaikalle ja ties minne, mutta toivottavasti valtaosa kuitenkin matkaa mukana.

Ihan tämä mukavalta tuntuu, vaikka kyllähän joulu taitaa olla taas kerran joulu - ihan omilla kiireillä paistettu.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa joulunaikaa muuton keskellä.
    Jyväskylä on mukava paikka asua.

    VastaaPoista
  2. Jaksamista sinne teille ja oikein mukavaa joulun odotusta! Anitalle terkkui...
    T:Päivi

    VastaaPoista