tiistai 3. marraskuuta 2009

Tapaus Kovaleff

Tulipa vähän pahaan paikkaan tieto näyttelijä Jyrki Kovaleffin kuolemasta eturauhassyöpään. Samoissa ikävuosissa oli mies sairastunut ja samoilla yhdistelmähoidoilla oli jo terveeksi todettu, mutta aika nopeaa on sitten meno jos on toteutuakseen. Liitinpä tähän Iltalehden verkkoliitteen jutun kokonaisuudessaan.

" Näyttelijä Jyrki Kovaleff kuoli tänä aamuna vaikeaan sairauteen Laakson sairaalassa Helsingissä.
Jyrki Kovaleff näytteli mittavan uransa aikana useissa elokuvissa ja näytelmissä.

Hän oli syntynyt 2. tammikuuta 1954.

Kovaleff aloitti opinnot Tampereella näyttelijäntyön laitoksella vuonna 1969. Hänet kiinnitettiin ensimmäistä kertaa Helsingin kaupunginteatteriin vuonna 1973. Näyttelijän viimeiseksi teatterityöksi Helsingin kaupunginteatterissa jäi Tshehovin Ivanov-näytelmä, joka tuli ensi-iltaan keväällä 2008. Lisäksi Kovaleff on näytellyt Tampereen teatterissa.

Mittavan teatteriuran ohella Kovaleff on näytellyt useissa elokuvissa. Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli Edvin Laineen Täällä pohjan tähden alla -elokuvassa. Sen jälkeen hän on näytellyt muun muassa monessa Uuno Turhapuro -elokuvassa.

Valkokankaalla Kovaleffin viimeiseksi roolityöksi jäi laulunopettaja Riitasoinnun ääni Röllin sydän -animaatiossa.

Televisiossa Kovaleff hauskuutti muun muassa 1970-luvun komediasarjassa Sämpy, jossa hän teki yhteistyötä pitkäaikaisen aisaparinsa Seppo Laineen kanssa.
Kovaleff taisteli syöpää vastaan useita vuosia. Marraskuussa 2007 hän kertoi elävänsä rauhallisin mielin ja päivän kerrallaan.

Pitkä kamppailu syöpää vastaan

Kovaleff sairasti kroonista eturauhassyöpää. Hän sairastui syöpään ensimmäisen kerran vuonna 2005. Yhdistelmähoidoilla parantunut syöpä uusiutui keväällä 2007.

Kesällä hänelle tehtiin selkäleikkaus. Sen yhteydessä ilmeni, että syöpä oli tehnyt etäispesäkkeitä myös luustoon.

Kovaleff oli kuukausia sairauslomalla ja kävi raskaissa hoidoissa.

- Ihmisenä olen muuttunut näkyvimmin ulkoisesti, mutta vielä tärkeämpi on ollut sisäinen muutos. Arvomaailmani on myllertynyt. Elän nyt rauhallisin mielin päivän kerrallaan, hän kertoi Iltalehdelle marraskuussa 2007.

Viime vuoden tammikuussa hän kuitenkin palasi töihin ja osallistui Helsingin Kaupunginteatterin Ivanov-näytelmään.

- Voin hyvin, kun olen täällä tänään näyttämöllä, Kovaleff sanoi helmikuussa."
IL-STT

Vähemmällä tässä pääsee kun ei käy kommentoimaan.

Huomenna ois vietävä auto katsastushuoltoon kun hoksasin muutama päivä sitten, että tänään päivittyy edellinen katsastus vanhaksi. No, enpä ajopeliä huomenna tarviikkaan, kun olen lupautunut seurakunnan vanhuspiirin matkaseuraksi Vääksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti