keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Kopteriviidakko

Tulevalla viikonlopulla kaupunkimme muuttu kovin kansainväliseksi menopaikaksi. Miten merkillistä, mutta muutos on myös ilmapiiri. Kyse on MM-Nesterallista, joka tuo paikkakunnalle maailmanluokan kilpailijoita ja hurjan määrän turisteja ympäri maailman. Rallihan on saanut mainetta yhtenä sarjan parhaana, ellei ihan paras.

Vaikka en nykyisellään ole juurikaan vaivautunut kisaa seuraamaan muuta kuin Netin tai Tv.n kautta, niin olen sisältä jotenkin ihan hyvilläni ja innoissani niiden puolesta, jotka lajia harrastavat. Se näin Keski-Suomessa synnynnäistä, kun pikkupojasta asti on pusikoita ja ojanpohjia tullut reitillä juostua. Olipa aika lähellä, etten intoutunut rallitouhusta enemmänkin, kun ensimmäisessä työpaikassani oli asialle kovastikin vihkiytyneitä ja menestyviäkin harrastajia. Tulipa heidän matkassaan muutamia reissuja tehtyä ja kovasti houkuttelivat lisenssiä hankkimaan, mutta tämä hengellinen kutsumus oli jo siinä vaiheessa siksi vahva, että harrastus jäi vain seuraamisen ja parin kilpurin "sepittämisen" tasolle. Kirjoittelinpa joskus parikymmentä vuotta sitten aiheesta yhden nuorisoromaaninkin, siksi paljon on ollut kipinää asialle.

Tunnelmaa pääsee haistelemaan, kun piipahtaa Lutakon rannassa, tai keskustan kävelykadulla. Vaikka haluaisi välttyä tältä ihanuudelta kokonaan, niin toimitsijoiden, huoltojoukkojen ja yritysmaailman sponsoroimien kisaturistien helikopteriparven "lätkytystä" ei pääse pakoon muutoin kuin hetkellisellä maiseman vaihdoksella.

Tällä kertaa teemmekin itse juuri niin, sillä olemme jo aiemmin suunnitelleet piipahtavamme loman aluksi anoppilassa Itä-Suomessa ja niinpä jää rallin tunnelmat aika vähille tällä erää.

Sädehoito taisi "polttaa" alaselkäni auki. Olen tämän viikkoa joutunut rasvailemaan punoittavaa ja osin "haavaumilla" olevaa ihoa. Noh, jos tällä yksittäisellä vaivalla pääsee, niin tosi vähällä pääsen. Tietojeni mukaan joitakin ongelmia saattaa kylläkin ilmetä vielä hoitojen päättymisen jälkeenkin.

Olin siinä tietoisuudessa, että jonkinlainen välikontrolli tulisi myös PSA-arvojen osalta kun sädetys tulevana tiistaina päättyy, mutta ilmeisesti sitä ei oteta kuin vasta kolmen kuukauden jälkeen hoitojen päättymisestä. Perjantaina on kuitenkin taas laboratoriokäynti ja maantaina lääkärin tapaaminen, joten jotain päivitystä ainakin sädehoidon onnistumisen osalta saan kuullakseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti