Niin siinä sitten kävi, lääkäri passitti ihan reilulle lomalle.
Aamulla olin yhdeksän jälkeen asemissa saamassa toista systostaattikuuria. Ihan yhtä hyvin meni kuin aiempikin. Tällä kertaa viereiselle pedille sattui toinen vähän vanhempi jyväskyläläinen kaveri ja kauanhan meidän ei tarvinnut pötkötellä kun syövistämme yhteinen jutun aihe kehiteltiin. Mukava niin.
Hoitajan välityksellä tiedustelin lääkäriltä sairauslomatilannetta. Vastauksena sain, että hoitojakso on kokonaisuudessaan kuusi kuukautta, vaikka välillä kesäkuussa otetaan tilanteesta tulokset, niin joka tapauksessa hoidot pyritään viemään lävitse vaikka lääkitystä jouduttaisiin vaihtamaankin. Eli sairausloma tulee kestämään koko tuon edessä olevan hoitojakson ajan lokakuun lopulle. Sen päälle tulee sitten siirtyvät vuosilomat. Enpä ole tallaista katkosta vielä koskaan työurani aikana pitänytkään, mutta enpä ole kyllä vielä tallaista tautiakaan kokenut.
Sain myös hieman lisävaloa tuohon pääsiäisen ajan kuumeilun hoitoon ja veriarvojen muutoksiin. Hieman veti vakavaksi. Valkosoluarvot olivat ihan oikeasti romahtaneet ja tämän päivän lääkäri yhdessä hoitajan kanssa hieman ihmettelivät, että minua ei oltu otettu osastolle antibioottitippaan. Noh, enhän tuohon minäkään kovin innokas ollut Pitkäperjantaina jäämään, mutta minultakos tuota nyt olisi kannattanut kysellä.
Kyllähän tässä yhtenä mietinnän aiheena on, kuinka saan aikani kulumaan? Mutta eiköhän sitä päivät yöksi muutu niin kuin muinakin kesinä.
Uusi elämä -tilaisuuksia en haluaisi kyllä lopettaa lupaavan alun jälkeen, mutta katsotaan niitäkin nyt viikko kerrallaan. Terveyden ehdoillahan tässä nyt täysin eletään ja ihan levosta käsin.
Kiitos teille kaikille mukana elänneille ja kaikella tavoin eri käänteissä muistaneille. Tunnustaa täytyy, että ei tämä kaikilta osin helppoa ole. Elämän askel on nyt lyhempi kuin koskaan ennen. Mutta samalla sen arvo alkaa kristallisoitua entistä kirkkaammaksi.
Psalmi 139, 1-18.
VastaaPoista139:12 niin ei pimeyskään olisi sinulle pimeä: yö valaisisi niinkuin päivä, pimeys olisi niinkuin valkeus
Kirjoita runoja, tuli mieleeni.
VastaaPoistaSaitpa hyvälle tuulelle! Olen joskus vakavasti pohtinut, että voisin sanoittaa jonkun biisin, mutta kun nuottikorvasta ei ole tietoa, niin sanoistuskin pätkii. Toki olen joskus joitakin riimityksiä omaan laatikkooni tehnytkin, mutta kaikki ne on jo rypistyneet matkalla. Tollasia jonkin asteisia aforismeja joskus olen viljellyt ja ne jää elämään, jos ei muille niin itselleni ainakin ja omaksi ilokseni sit naureskelen sisäänpäin jollekin sarkastiselle oivallukselleni - vaikka mitättömällekin.
VastaaPoistaKyllähän minä olen vähän pohdiskellut jatkoa tuohon blogikirjaani "Lähtöruudussa". Mistäpä sitä tietää minkälaisen auringonpistoksen kesän aikana saapi? Kiitos vihjeestä, tuskin kuitenkaan ihan runoteosta syntyy...
Sairausloma lienee tarpeeseen. Hoidot väsyttävät ja elimistö pitäisi pystyä pitämään hyvässä kunnossa.
VastaaPoistaJos nyt ei ihan runokirjaa, niin ehkä jokin viikottainen aforismi tms.
Voimia ja jaksamista tuleviin hoitoihin.
Aforismi tai runo = sama asia melkein. Lyhytlauseisia kumpikin. Sytostaatit vaikuttavat yksilöllisesti ja jaksaminenkin on yksilöllistä. Toinen ystäväni joutui teholle ja oli ihan oikeasti kuolemankielissä, toinen taas seisoi 8 cm koroilla myyjänä monia tunteja päivässä. Jälkimmäistä monet ihmettelivät, mutta nainen oli sitkeä luonteeltaan. Juu, kyllä hän huonosti ajoittain voi, mutta puri hampaat yhteen. Hänet on julistettu täysin terveeksi, ei enää syöpäkontrollejakaan. Ensimmäinenkin ladykin on terve, mutta vielä kontrollit jatkuvat joitakin vuosia. Terve hän on ollut noin 4 vuotta.
VastaaPoistaKirjoita Vesa vaan, ei sormirasitus sua tapa.;-)Eikä riimien ajattelu...muutenhan pitäisi pyytää lekurilta täysvartalopuudutus. Kuuntele itseäsi ja voimiasi. Lepää kun tuntuu siltä ja tee hommia kun taas jaksaa. AIE:lle: Toimettomuuskin voi määrätyllä tavalla laskea yleiskuntoa, masennuksen kautta. Mielestäni juuri kirjan väsääminen tässä tilanteessa sopii Vesa Pylvänäiselle oikein hyvin. Sellaiseen omaan tahtiin. ;-)Ei Vesa Pylvänäinen tyhmä ole.
Sairastin syövän pari vuotta sitten ja olin sytostaattihoitojen ajan plus lisäksi pari kuukautta toipumisaikaa sairaslomalla, Yhteensä lepoaikaa tuli 8 kuukautta. En juuri tapaillut kuin muutamia ystäviä. Lenkkeilin paljon raittiissa ilmassa ja söin hyvää ruokaa sikäli kuin siihen pystyin. Luin mukavia kirjoja ja katselin hyviä telkkariohjelmia, kirjoitin blogia ja juttelin kavereiden kanssa netissä. Lepäsin joka päivä, otin pikkunokoset. Olin rauhassa ja mietiskelin. Hoidot menivät loistavasti ja säästyin kaikilta infektioilta, vaikka menossa oli sikainfluenssakausi. Rauhoittuminen kannatti, vaikka aika tuntui välillä pitkältä. Nyt kontrollit jatkuvat. Kaikkea hyvää sinulle toivottaa Leena
VastaaPoista