torstai 15. joulukuuta 2011

Tapahtumat takana

Menneen viikon aikana on taasen tapahtunut paljon. Sisäisesti olen ollut melkoisessa myllerryksessä monien tekijöiden summana. Yhtenä, ei vähäisempänä olen tunnistanut kuinka mielialaani vaikutti melkoisen paljon muutama viikko sitten saamani tieto positiivisista tuloksista. Vaikutus oli tietty myönteinen avaten jo suljetun elämän lehden uudelleen auki. Mutta samalla se käynnisti ainakin tänne asti jatkuneen prosessin elämän uudelleen käynnistämisestä monine vielä ratkaisemattomine kysymysmerkkeineen. Ihan vieras, tunnistamaton ja täysin arvaamaton vaihe, mitä ihminen joutuukaan käymään lävitse kun elämän vihreä valo alkaakin muutaman vuoden vaitiolon jälkeen taas himmeästi vilkkumaan. Pieni toivonkipinä ei vielä jaksa pitää elämää yllä, mutta se kykenee käynnistämään kuitenkin mellakan psyykkeessä niin, että tunteiden laineissa on pidättelemistä.

Sunnuntaina olin Jämsässä, entisessä kotiseurakunnassani, Uusi elämä voittaa merkeissä ja kivasti oli väkeä koolla, sekä monet halusivat tulla siunatuksi esirukouspalvelussa. Todella rohkaiseva käynti.

Tiistaina ja eilen keskiviikkona kokoustelimme sitten samalla teemalla pastori Seppo Jokisen kanssa täällä Jyväskylässä. Tiistaina temppelillä oli väkeä ennätysmäärä aiempiin Uusi elämä voittaa -tilaisuuksiin nähden, vaikka näin joulunkiireissä olemmekin. Palokan Toivonkulma oli eilen illalla liki viimeistä sijaa myöden täynnä. Kummassakin illassa oli tosi vaikuttavaa kun saimme siunata kymmeniä ja taas kymmeniä ihmisiä heidän eri tarpeissaan. Sepon rauhallinen ja isällinen esiintyminen on ihan yhtä vakuuttavaa, kuin hänen terapeuttivuosinaankin. Nyt hän on omien sanojensa mukaan vain jättänyt taakseen "rutikuivan karismaatikon" ja tuo esiin puheissaan ja rukouksissaan Pyhän Hengen kaikkivoipaisuutta. Kyllä oli lämmin ja rohkaiseva parin kokouksen sessio. Meille jäi toive elämään, että voisimme vielä jossain vaiheessa päästä kokemaan uudelleenkin yhdessä palvelemisen yhteyttä. Kovin me samanlaisilla suksilla nyt hiihtelemme, Jumalan armosta.

Nyt pitää lähteä hakemaan terveyskeskuksesta kolmen kuukauden hormoonipistosannosta. Ainut hoito joka on jäljellä ja ollutkin rutiini ihan taudin alusta asti.

Ensi viikko onkin sitten jo jouluviikko. Joulu se taitaa tulla tänäkin vuonna, vesisateesta ja muista vastuksista huolimatta.

8 kommenttia:

 1. Sinä ja koko perheesi on edelleen sydämen rukouslistalla.
  Ikimuistoista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Vesa,olin kuuntelemassa Sinua ja Seppo Jokista tiistai-iltana. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja puhutteli minun lisäkseni varmaan monia.

  Maaria Leinonen kirjoittaa runossaan "Vain pimeässä näkyvät tähdet" mm. näin:
  "Älä pelkää pimeää
  pimeyttäsi,
  siinä on toivon siemen:
  se voi muuttua valkeudeksi.
  Ja vain hän
  joka on pimeyden kokenut
  osaa iloita valosta.
  Valo muuttuu kirkkaudeksi
  pimeyttä vasten.
  Joulun ihme on se
  että pimeä muuttuu valoksi.

  Vain pimeässä näkyvä tähdet.
  Vain hiljaisuudessa
  kuuluu laulu
  ja rauha rauhaa
  vasta taistelulla
  kivulla lunastetuna.
  Joulun kokee todella se
  jolla ei kaikki hyvin
  ja joka siksi tarvitsee
  hiljaisuutta
  rauhaa.
  Hän löytää laulun ja tähdet."

  Todellista jouluiloa Sinulle ja läheisillesi!

  Mirjami

  VastaaPoista
 3. Kiitos päivityksestä,hyvä kuulla kuulumisia! Kyllä se Joulu vaan taas/vieläkin tulee niin meille sairaille kuin muillekin.. Ja ihan armosta :)
  t. Elisa

  VastaaPoista
 4. Arvostan suuresti rehellisyyttäsi kirjoittaessasi avoimesti myös mielesi hämmennyksestä "kaiken" keskellä.

  Isä, Poika ja Pyhä Henki olkoon kanssasi joka hetki!Siunausta koko perheellenne.

  VastaaPoista
 5. Tiistain kokous oli todella koskettava. Oli ihana nähdä ja kokea, kuinka Pyhä Henki läsnäolollaan kosketti... myös minua. Olette perheenä rukouksissa. Hyvää ja siunattua joulunaikaa

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikesta mitä olet ja rohkaisevasta asenteestasi - toivon voimakasta Pyhän Hengen läsnäoloa sulle ja rohkeutta tuoda julki se mitä Herra sulle antaa. Me kaikki tarttetaan suunnattomasti Pyhän Hengen kosketusta ja inspiraatiota. Erikoisen mielenkiintoista joulun aikaa sulle ja perheelllesi
  timppa

  VastaaPoista
 7. Lämpöistä joulunaikaa rakkaitten parissa.

  VastaaPoista
 8. Rauhallista ja Taivaan Isän siunaamaa joulua teille kaikille perheen jäsenille missä he ovatkin!
  Toivon jouluusi rauhaa enkelten, rakkautta ja valoa keskelle talven pimeyden. Vuosi uusi myös olkoon onnellinen. Täynnä toivoa, iloa ja seuraa rakkaiden!

  VastaaPoista