keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Vuorossa Elimäki

Kymmenen päivän sädehoito oikeaan olkapäähäni päättyi eilen. Hyvin paikat taisivat jälleen kestää. Iho hieman on aristava ja punoittava yläselästä, mutta ei kuitenkaan rikki. Limakalvot ovat kyllä kuivahtaneet ja tuttu "yökkiminen" on taas tullut vastaan jos hieman pidempään menee esim. juomatta. Ylävatsaa poltti eilen illalla tosi kovasti. Nämä kaikki liittynee kylläkin sädehoidon oireisiin.

Lääkäri esitteli eilen koneeltaan kuvaa, jossa sädetystä saanut lapaluu näkyi. Oli taas hiljainen hetki hänen kertoessa samalla kuinka syöpä on voinut edetä luustoon muuannekin. Menen kuukauden päästä tältä osin taasen tarkempiin kuvauksiin, mutta hieman nähty ja kuultu taasen pääsi vaikuttamaan yleiseen mielialaan.

Lähdemme tänään Elimäelle kokoukseen. Kouvolan kaupungin alueen helluntaiseurakunnat (taitaa olla yhteensä kuusi) ovat järjestäneet yhdessä Taivas kutsuu -nimisen  evankeliointitapahtuman, joka alkoi jo viime sunnuntaina. Vierailin viime talvena seurakunnassa ja tuo oli yksi parhaita kokouksiani. Oman vaikutuksensa antoi jo silloin täynnä ollut rukoushuone. Ihan on mielenkiintoista nähdä kuinka mahdumme tänään kaikki sisälle koska tapahtumaa on sentään mainostettu aika mittavasti. Olemme rukoilleet osaltamme myös viikkoja, että Jumala laskisi todella läsnäolonsa keskellemme niin, että monia saisi tulla uskoon ja sairaat ja kärsimyksissä olevat ihmiset saisivat konkreettisen avun elämäänsä. Muistakaapa iltaa ja minua, että terveyteni kestää taasen muutaman tunnin "rykäisyn".

Eikö ollutkin vaihtunut komia kuva bogini etusivulle?? Minni Heinilä kirjoitti uutisjutun eiliseen Keskisuomalaiseen siitä kuinka minä syöpäsairaana olen lähtenyt kuntavaaleihin mukaan. Hän otti juttuun myös syksyisiä kuvia tuossa viereisessä Kirkkopuistikossa ja niinpä hyödynsin samoja kuvia.

Syksyisen viikon jatkoa taasen kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tekstiäsi lukiessa tuli mieleen, jotenkin "Hengen riemussa": kuinkahan Herra mahtakaan sinua johtaa!
  Hän on viisas, kun näyttää meille yhden askeleen kerrallaan, korkeintaan vähän osviittaa antaa tulevista. Mutta ylistys ja kiitos, että vaikka laaksojen kautta joudut välillä käymään, on tiesi hänen paimensauvansa johdossa, voimasi ja päiväsi Hänen kädessään.
  Me, joille on annettu esirukoilijan tehtävä, emme ruumiissamme joudu kokemaan sairauden raastavaa kipua ja epävarmuutta, mutta olkaamme tarjoamme sinun (ja vaimosi) taakan alle avuksi.
  Vielä vähän aikaa kestää maallinen vaivannäkömme ja elämän vaivat, mutta pian uskollisuutemme kirkkaudessa palkitaan ja uskomme muuttuu näkemiseksi.
  . . .
  Kun vierailit Lähetysseurakunnassa, loppurukouksen aikana Herra kosketti minua ja aloitti tapahtumasarjan (siunausten sarjan), joka on koitunut avioliitollemme ennenkokemattomaksi uudistukseksi ja siunaukseksi. Herra tekee ihmeitä ilman määrää ja Hän haluaa meidän elävän kaikessa yltäkylläisyydessä elämämme jokaisella osa-alueella.
  Elämän kaikkien osa-alueiden yltäkylläisyyttä ilossa ja taivaallisessa rauhassa sinulle ja puolisollesi.

  VastaaPoista
 2. Hei Vesa!
  Komia oli kuva ja hyvä kirjoitus lehdessä.
  Olen lukenut blogiasi säännöllisesti ja aina
  sitä huolestuu jos ei ole vähään aikaan kirjoitusta ollut. Käydään kaikki yhdessä rukoilemaan ja pyytämään Elimäelle niin voimakasta, yliluonnollista Jumalan voimaa, läsnäoloa, läheisyyttä, ja rakkautta jokaista ihmistä kohtaan. Voimakasta Pyhän Hengen kosketusta, että sairaat parantuvat, sokeat saavat näkönsä ja kuurot kuulevat.Sellaista voimaa joka käy yli kaiken ymmärryksen. Jumala voi, Jumala voi meitä jokaista auttaa.
  Antaa uutta voimaa jatkaa eteenpäin.
  Käydään yhdessä rukoukseen ja kiitetään Jumalaa.

  Mark. 11:24 Niinpä minä sanon teille:
  Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän.

  Rukoillaan ja aletaan kiittämään Jumalaa kaikesta hyvästä mitä Hän tulee Elimäellä tekemään. Kiitos ylistys ja kunnia Jumalalle.
  Tapahtukoon kaikki Hänen tahtonsa mukaan, ei niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin Hän tahtoo ja parhaaksi näkee.
  Siunausta, voimia sinulle Vesa ja Anita perh.
  Siunausta, voimia teille kaikille jotka tätä blogia luette.
  Eija (koulukaverisi)

  VastaaPoista
 3. Just huomasin ja totesin et upea kuva!! :) Terveisiä ja voimia sinne teille Jossulta <3

  VastaaPoista
 4. Niin se unohtui kertoa, että Vesa olet niin hieno ihminen! Aina ja meinaan, että aina kun täällä käy kurkistamassa...valtaa mielen jonkin sortin rauha. Tossa kuvassa silmäsi ovat todella täynnä iloa ja rauhaa. Olet upea ihminen ja tuot tänne maailmaan jotain erikoista! Täällä blogissa vallitsee rauha ja kiitollisuus....kaikesta sairaudesta ja murheesta huolimatta. Se on jotain erikoista se! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Nytpä sinä käyt ylenpalttisesti kehumaan. Meneekö tämä kiertotietä olevan kaukaisen sukulaisuuden, huomaavaisten Hokkasten, vai sinun oman postitiivisuutesi piikkiin? Mene ja tiedä. Mutta toki avoimin sylin otan tunnustukset vastaan, onhan täällä tullut ihan tarpeeksi päinvastaistakin viestiä, jotka eivät paljon ole yleviä ajatuksia synnyttäneet.
   Toki toivon ihan oikeasti, että jotain siitä rauhasta ja tasapainosta, joka on yksin Jumalan armon vaikutusta voisi välittyä blogini kautta kaikille lukijoille. Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja perheellesi. -vesa-

   Poista
 5. Hehe, en tiedä mihin piikkiin ;) Mutta asia vaan on niin! Terkkuja sinne!:)

  VastaaPoista
 6. Hei!Jos sinua harmittaa jotkut viestit niin voin sanoa että blogisi satunnaisena lukijana minuakin "tökkii",mutta syynä on nuo muutamat ylihengelliset tekstit jotka ei tällaista tavallista tallaajaa ihan tavoita!Mutta sinun tekstisi kyllä tavoittaa -olet aito ja rehellinen ja siksi taidat saada ääneni vaaleissakin :).Minäkin kai saan laittaa kädet ristiin ja rukoilla sinun ja perheesi puolesta.Voisitko sinäkin rukoilla puolestani?Elämä on tosi rankkaa just nyt,minulla ja usealla läheiselläni.Eikä minulla ole noin vahvaa uskoa.Minä huomaan usein huutavani kädet ristissä että miksi ja tämä on epäreilua!Mutta silti haluan uskoa että Isä jaksaa vastaanottaa senkin...Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, otan sinut rukouslistalleni. Ei minun uskoni ole yhtään sinun uskoasi vahvempaa. Kyllä minä taisetelen ihan samojen kysymysten kanssa kun tätä arkea elelen. Näin täältä blogista lukien voi vaan saada sellaisen käsityksen, että vahvalla uskolla mennään, mutta kyllä me jokainen haastamme Jumalaa omilla raadollisilla kysymyksillämme ja epäilyillämme. Mutta ilman niitä me emme kasva ja voimistu luottamuksessamme Jumalaan. Eli niitä tarvitaan ja kun sitten saammekin vastauksia, vaikka pieniäkin, niin ne rohkaisevat aina hiukan eteenpäin luottamuksessa. Elämä on oppimimiskokemus, huima sellainen, kehdosta hautaan. Siunausta sinulle. -vp-

   Poista
  2. Kiitos sinulle sanoistasi!Ja jälleen kerran myös aitoudesta ja rehellisyydestä omien taistelujesi keskellä.Ja anteeksi että toin vielä omia murheitani tänne blogiisi.Jotenkin vain koen että toinen vaikeaa sairautta läpikäyvä on enemmän samalla aaltopituudella.Voimia työhösi ja onnea vaaleihin!

   Poista
 7. Miksi vaikeasti sairastava äänestyttää itseään vallankäytön pallille, jossa terveistäkin pakkaa tulemaan sairaita ennenpitkää !

  Mikä pointti tässä on ?

  VastaaPoista