perjantai 28. syyskuuta 2012

Huolenpidossa

Eilen oli taasen lääkärin kuuleminen.
Veriarvot ovat pysytelleet aika tarkkaan entisellään, mutta lapaluun seudulla oleva metastoitunut kasvain on tuottanut melkolailla kipuja varsinkiin öisin. Se ilmeisesti kasvaa kasvamistaan. Ensi viikolla siihen pitäisi aloittaa sädehoito. Hoito on jo kolmas eripuolelle kehoani. Ensimmäiset 38 kertaa sain itse eturauhaseen kesällä 09. Nyt keväällä sain kymmenen kerran annoksen sädetystä vasemman soliskuopan imusolmukkeisiin. Suunnitelmissa on myös koko vatsanseudulle annettavasta sädetyksestä jossa tauti on levinnyt ainakin vatsakalvolle. Se olisi jo sitten neljäs sädehoito.

Lääkäri pohdiskeli ääneen todeten, että sairastamani syöpä poikkeaa aikalailla tyypillisestä eturauhassyövästä. PSA-arvo ei käyttäydy minulla normaalisti nousten syövän levinneisyyden mukaan. Hänen ääneen lausuma arvio oli, että PSA-lukema saattaisi tapauksessani olla jopa useissa tuhansissa, kun se on nyt pysytellyt vain 20 pinnassa, vaikka syöpää esiintyy eripuolilla kehoa. Olin enemmän kuin totista poikaa tätä kuunnellessani. Hiljaisena ja nöyränä se on pitänyt mielen edelleenkin.

Olen niin monta monituista kertaa jo ehtinyt todeta, kuinka ahdistavassa tilanteissa käsittämätön levollisuus saa vallan. Niinpä nytkin rukoillen olen saanut tunnistaa, kuinka täydellinen turva ja Jumalan huolenpito tyynnyttää vapisevan mielen. Minua aivan kuin päivitetään aika ajoin käsittämään, että jokikinen askel on armoa voiden olla se viimeinen askel. 

Kaikesta huolimatta lääkärikin rohkaisi jatkamaan vaalitaistoa, joten jatketaanpa sitä aina näin kokousten lomassa. Olen avannut myös facebook sivut itselleni. Sielä tuon hieman enemmän esille tätä vaali-asiaa. Mutta laittakaapa kuitenkin kaikki jyväskyläläiset numero 400 mieleen. Sitä tarvitaan 28.10.

8 kommenttia:

 1. Onnea vaalitaistoon, toivoo toinen syöpäläinen ja myös kuntavaaliehdokas, nro 78. Leena Ruotonen

  VastaaPoista
 2. Kyllä sen olen omienkin sairauksieni kohdalla todennut, että Jumala tosiaan antaa sen levollisuuden ja rauhan oli tilanne mikä tahansa. Siis meidän, jotka olemme Kristuksessa ei tarvitse pelätä tulevaa, ei tulevia sairauksia ei mitään, oli se sitten mitä tahansa. Tuli vastaan mitä hyvänsä Hänen antamansa RAUHA pysyy. Aaamen. Siunausta Vesa sinulle ja koko perheellesi. t. Kaarina

  VastaaPoista
 3. Hei! Onko tuo sinun syöpäsi ollut alusta asti jotenkin "erilainen"? Miten se alunperin todettiin? Tehtiinkö useita biopsioita kohonneiden psa-arvojen vuoksi vai löytyikö ihan ykskaks? Oliko sinulla joitain oireita?Vastaat tietysti vain jos haluat! Kyselen henkilökohtaisista syistä oman sairauteni takia.Voimia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että tämä on ollut millään muotoa alusta alkaen erilainen, tai en ainakaan ole siitä tietoinen. Hakeuduin tutkimuksiin kroonisten tulehduskipujen vuoksi. Tutkimuksissa otettiin myös nuo mainitsemasi biobsiot, joiden perusteella syövän levinneisyys ja agressiivisuus määriteltiin cleasin asteikolla 9. Useinhan eturauhassyöpä on melko oireeton ja pääsee näin yllättämään. Niin minullakin oli, ei kivut ilmeisestikkään tulleet syövästä, vaan tulehduksesta. Sitä kautta onneksi päästiin itse taudin jäljille. Olen kertonut näistä vaiheista tämän blogini ihan alkupuolella talvella 2009. Vesa

   Poista
 4. Sytostaatit? Ystäväni ovat saanet paritkin kuurit... Miksi vain sädehoitoa ja ehkä lääkitys?

  Ihan kummallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kertonut tuolla aiemmissa blogiteksteissäni saamistani hoidoista tarkemmin joita olen matkanvarrella tämän yli 3,5vuoden aikana saanut. Kyllä siihen kuuluu kahdet erilaiset sytostaatitkin, mutta niitä ei voida enää antaa munuaisten vajaatoiminnan vuoksi. Lisäksi olen saanut kolmea erilaista hormoonihoitoa, sekä nämä sädehoidot. Vesa

   Poista
 5. Kansa on vaiennut. Liian monimutkaista. Menee yli ymmärryksen.

  VastaaPoista
 6. Juu uskova kansa ei ymmärrä että Jumalan mies yhtäkkiä onkin vaalitaistoa käyvä syöpäpotilas.

  Toisinpäin olisi helpompi ymmärtää.

  VastaaPoista