tiistai 30. elokuuta 2011

Ei vieläkään oireetonta

Kaksi viikkoa alkaa olla kulunut viimeisestä solusalpaajatiputuksesta ja ei oikein meinaa vieläkään elämä palata ns. normaaliksi.
Eilinen päivä oli jo kohtalainen, mutta tänään on taasen väsyttänyt jonkun verran enemmän vaikka yöt olet nykysellään saanut nukutuksi melko hyvin, kun olen alkanut ottamaan iltaisin särkylääkenapin.

Kuten edellisessä tekstissäni kerroin tämän Jevtanan eroista Taxotereen, niin sivuvaikutukset ovat tosiaan jatkuneen ihan tänne asti, mutta toki huomattavasti lievempänä. Inhottavinta on ollut erittäin voimakas metallinen maku suussa, joka on muuttanut entisestään makuja. Iltapäivisin on tullut sit jonkin verran niitä tuskaisia koko kropan tuntemuksia, sekä uupumusta.

Viikko sitten keskiviikkona olin Palokassa Uusi Elämä Voittaa tilaisuudessa ja hieno oli taas kerran ilta. Väkeä olisi Toivonkulman saliin mahtunut vielä enemmänkin, mutta ihan olin tyytyväinen ja Jumalan itsensä läsnäolo oli todellinen. Se jos mikä on tärkeintä ja sen edestä olen rukoillut tosi paljon ja tiedän, että monet, monet ihmiset ovat samassa rintamassa.

Seuraava lupaamani tilaisuus onkin 13.9 täällä Jyväskylässä. Hieman on käynyt arveluttamaan, kuinka selviän siitä kun hoidoista ei ole siinä vaiheessa kulunut vielä täyttä viikkoakaan. Jos yhtä kovan jysäyksen tekee kuin nyt, niin aika hankalalta näyttää. Mutta en silti haluasi ihan heti käydä suunnitelmiani muuttamaankaan. Luotan siihen, että ei vaivojen tarvitse olla joka kerta ihan yhtä rajuja, mutta sen sit näkee. Ensi viikolla minulla onkin hoitojen lisäksi Ct-kuvaus, jossa nähdään mikä on taudin tämän hetken levinneisyys.

Laitan tähän muuten pari www.linkkiä jos ketä kiinnostaa tutustua paremmin tähän "kehumaani" Jevtanaan. Ensimmäisessä on hieman kerrottu lääkkeen testituloksista ja toiseta löytyy mm. lista näistä sivuvaikutuksista. Niitähän on melkoinen määrä ja tietty tämän lisäksihän meillä monilla syöpäpotilailla on vielä muita hoitoja takana tai samaan aikaan menossa, joka tuottaa vielä lisää oireita. Minullahan on parin vuoden takana sädehoito ja n.2,5 vuotta yhtäjaksoisesti jatkunut hormoonipistoshoito.

http://www.mynewsdesk.com/fi/view/pressrelease/sanofi-aventiksen-eturauhassyoepaelaeaeke-kabatsitakselia-jevtana-suositellaan-hyvaeksyttaevaeksi-euroopan-unionissa-573358

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=24958&d=24961&i=SANOFI-AVENTIS_JEVTANA_JEVTANA+60+mg+infuusiokonsentraatti+ja+liuotin%2C+liuosta+varten

3 kommenttia:

 1. Minusta on hienoa, että jaksat tsempata ja olla elämässä kiinni! Toivon sinulle sydämestäni kaikkea hyvää ja terveyttä. Odotellaan, että lääke alkaa purra!!!

  VastaaPoista
 2. Aika pitkään on näköjään huono olo jatkunut tiputuksen jälkeen. Toivottavasti vaikutus on sittren sitä tehokkaampaa. Ehkäpä ensi kerralla menee helpommalla. Jaksamista syksyyn!

  VastaaPoista
 3. Juu. kyllähän tuo voimaton, uupunut ja pahoinvoivaolo näyttäisi nyt kuuluvan tähän hoitoon jatkuvana.

  Jonkun verran oloa varmaan pystyy jatkossa torjumaan kun oppii lukemaan kehonsa suhtaumista lääkeeseen ja voi vähän arvioida mitä milloinkin suuhunsa laittaa ja suostuu käyttäämään reilummin särky- ym. suojaavia lääkkeitä.

  Myös jo ennalta tunnettujen sivuvaikutusten listalta löytyy ratkaisu melkeinpä vaivaan kuin vaivaan. Eilen esim. vähän säikähdin kun heräsin jalka tönkkönä ja paksuna kuin "hakotukki", mutta listallapa todettiin: "Aiheuttaa turvotusta jaloissa tai säärissä."

  Joten eipä tässä muuta kuin sit mennään mieli vähän rauhoittuneena, toinen jalka turpeissa ja seurataan tilannetta.

  VastaaPoista